VI TESTER: Påskegodt

Vi har smakt oss gjennom årets påskegodisvarianter. Sjekk vinneren her!

Publisert Oppdatert
Endelig er det påske igjen, og for mange betyr det kosetid og fulle godteskåler! Men, hva er egentlig nytt på godismarkedet til påsken, og hvilke smaker gir oss egentlig den beste påskestemnningen?

Denne jaktet vi på da vi testet påskegodis!

Kriterier

Med et panel på åtte personer har vi smakt oss gjennom 13 forskjellige varianter, noen uslåelige, andre ble raskt lagt pent ned i posen igjen.

I testen har vi lagt vekt på følgende:
  • Hvordan smaker det?
  • Får vi påskestemning?
  • Utseende

TestenPremium Marsipan, ca 30,-
Dette er skikkelig luksus! Platen ser luksuriøs og lekker ut, og smaken er i tillegg himmelsk, både på selve marsipanen og på sjokoladen rundt.

Skal vi trekke for noe er det at det kan være vanskelig å dele platen, da den er laget i ett helt stykke, og ikke har "spor". Men strengt tatt betyr dette ingenting, vi har nemlig ikke lyst til å dele uansett. En soleklar vinner, og en ny påskefavoritt!

Minde Sjokolade, Marsipan, 37,90 kr
Denne posen inneholder tre forskjellige biter; hvit marsipankule, marsipankule overtrukket med melkesjokolade og marsipanbit overtrukket med mørk sjokolade.

Marsipanen smaker godt, og pluss for at det er både lys og mørk sjokolade i posen. Rett og slett godt!

Plommen i egget, 25,-
"Plommen i egget" er en av årets påskenyheter fra Nidar. Posen inneholder middels store melkesjokoladeegg med melkefyll. Noen av testerne sukker henført, andre mener at melkefyllet minner om kakerøre. Det høres kanskje kvalmende ut, men dette er godt!

Størrelsen på eggene er helt passe, ett egg gir en god munnfull uten at det blir kvalmende.

Kvikk Lunsj plate, ca 20,-
Freia lanserer stadig nye varianter av den klassiske melkesjokolade-platen, og dette er siste skudd på stammen. Klassisk melkesjokolade blandet med hakket kvikk lunsj, og en anelse havsalt.

Panelet er delt når denne testes, noen mener at kvikk lunsj og melkesjololade smaker bedre hver for seg, andre mener at sjokoladen blir for salt, og noen gliser bredt. Totalt sett ender denne derfor litt midt på treet, og vi anbefaler at du rett og slett prøver selv.

Anton Berg mini fugleegg, 39,-
Anton Bergs fugleegg er en påskeklassiker, men kommer i år i mini-versjon. Eggene har en smaksrik marsipan i midten, et lag sjokolade utenpå, og til slutt er de dekket av et sprøtt lag sukkerlag.

En av testerne mener navnet "Fugleegg" i kombinasjon med det sprø ytterlaget blir i overkant makabert, men de fleste liker konsistensen. Smaksmessig er panelet noe delt, og det er den parfymerte marsipansmaken noen er kritiske til.

Nidar Kolibriegg, ca 17,-
Testerne går i påskemodus med en gang denne kommer på bordet. Dette både ser ut som og smaker god gammeldags påske. Alle er enige om at egget med "frø" er mye bedre enn det kjedelige sjokoladeegget.

Forsøker man å legge nostalgien bort er panelet enige om at dette ikke er voldsomt krevende for smaksløkene, det er faktisk litt kjedelig. Men vondt er det ikke, og man skal ikke kimse av påskestemning-faktoren.

Anton Berg Mandelegg, 25,-
Bestemorstemning, utbryter en av testerne. Og det er litt gammelmodig dette her. Mandler dekket av sjokolade, med sukkerlag ytterst.

Ingen har verken veldig positive eller negative kommentarer å komme med, sjokoladen smaker godt, men altså litt kjedelig.

Nidar Marsipanpølser, ca 25,-
En av testerne får julestemning av pølsene fra Nidar, og det var vel strengt tatt påskestemning som var ønsket.

Kanskje ikke så rart at feil sesongfølelse sniker seg inn, vi klarer ikke å smake forskjell på disse og de som kommer i rød emballasje til jul. Spesielt påskete er dette derfor ikke, og de fleste testerne syns dette blir kjedelig.

Freia Appelsin, ca 35,-
Freias appelsinsjokolade fører til jubel hos noen, og grimaser hos andre. Kritikerne er negative til appelsinsmaken, og du bør virkelig like appelsinsjokolade for å kunne nyte denne, for den smaker ordentlig av appelsin.

Testerne som liker nettopp appelsinsmaken er strålende fornøyde, men alle er enige i at sjokoladen er litt kornete, og resultatet blir derfor ikke bedre enn en treer.

Freia Påskeegg, ca 40,-
Mange av testerne har gledet seg til denne, men hvilken skuffelse! I konkurranse med både klassikere og nyheter når Freias påskeegg rett og slett ikke opp.

For det første er eggene altfor store, og vi er kvalme lenge før vi har klart å spise ett egg. Melkekremen i midten gjør det hele ekstra kvalmende, og eggene er i tillegg dyre.

Sjokoladehare, ca 20,-
At sjokoladeharen ikke får mer enn en toer betyr ikke at den er vond. Problemet er at dette bare er helt vanlig melkesjokolade, den eneste forskjellen på denne og en vanlig plate er prisen og fasongen.

Ikke verdt pengene, og slett ingen påskestemning. Kanskje ok som påskeeggfyll til barn, men vi kommer nok ikke til å ta med denne på påskefjellet.

Minde Sjokolade, Påskemix, 57,90 kr
Mixposer er praktisk hvis man er flere som skal dele - da alle kan finne en bit de liker. Problemet med Mindes påskemix er at de aller fleste bitene ikke smaker spesielt godt.

Den rene sjokoladen får en karakter rundt middels, men bitene med appelsinskum i midten får rett og slett strykkarakter. Marsipanbitene er posens høydepunkt, men totalinntrykket er under gjennomsnittet.

Brynild Supermix, Påske, 49,90 kr
Testens eneste pose som inneholder noe annet enn sjokolade og marsipan. Testpanelet er muligens ikke helt i målgruppen, for alle griner på nesa av den kunstige smaken.

Posen inneholder lakrisgele, fruktgele, seigmenn og sjokolade, og en av testerne mener dette smaker som en dårlig kopi av originalene. Kanskje en suksess blant barn, og skal du fylle barnas påskeegg raskest mulig kan denne posten være et greit alternativ, men sørg for å servere noe annet til de voksne.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen