Venter salgsrekord før jul

Stadig flere innlemmer den irske kremlikøren Baileys i juletradisjonene. Likøren forventes å selge 5000 flasker daglig i desember.

Publisert Oppdatert
Baileys selger nå som aldri før, også i Norge. Drikken ligger på førsteplass på Vinmonopolets liste over mestselgende likører, og har hittil i år solgt nesten 10 ganger så mye som den neste kremlikøren på lista.

På verdensbasis drikkes det 2260 glass Baileys hvert minutt. I tilvirkingen brukes det 190 millioner liter melk fra 40 000 kuer på 1750 forskjellige gårder i Irland.

- Baileys passer perfekt til å deles med venner og familie i julefestlighetene, og er et sikkert alternativ til julens tradisjonelle drikker, sier Dennis Saarman, markedssjef i Diageo Norge.

- Prøv for eksempel Baileys i kaffe latte eller mokka for å holde varmen nå som kulda setter inn.

Mye av suksessen til Baileys ligger i at drikken har endret design for å passe bedre til dagens uformelle Baileysdrikkere.

- Tradisjonelt har Baileys blitt forbundet med mer formelle anledninger, dette er ikke tilfelle lengre.

- Baileys er nå i større grad blitt en del av våre konsumenters moderne og uformelle livsstil og drikkes til langt flere anledninger og mye oftere enn noen gang tidligere, sier Saarman.

Baileys ble introdusert på verdensbasis i 1974. Det året ble det produsert 72 000 flasker. I dag produseres det dobbelte tallet hver dag, og Baileys står i dag alene for mer enn 50 prosent av all sprit eksportert fra Irland.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning