Vårtrender i friske farger

Danskene har nettopp avholdt sin årlige, vårlige livsstilsmesse i København. Her myldret det av fargeglade nyheter som også kan slå an lenger nord i verden.

Publisert Oppdatert
På livsstilsmessen "Bolig & Interiør" boltret københavnerne seg i aktiviteter som passer inn i tidens definisjon av livsstil: Oppussing av vegger. Kurs i blomsterarrangementer. Sushi-school. Og drikking av spennende lime-drinker.

Men viktigst var likevel alt som kunne kjøpes til boligen - fra hele kjøkkener til små urtepotter og sofaputer. Her er noen trender man kan merke seg:

* Alt som kommer fra København-forretningen Casa Shop i Store Regnegade 2. Casa Shop har innredet noen av byens hotteste leiligheter, blant annet et Phillippe Starck-prosjekt som har fått mye omtale. Lampene fra italienske Foscarini er blant designproduktene fra Casa Shop som fiffen i Danmark sikler på.

* Retro-detaljer på kjøkkenet. Lang bar på kjøkkenet, der man kan innta en rask frokost eller underholde gjester under middagslagingen, ble vist av Koch Køkken. Baren i mørkt tre var som tatt ut fra et raft 1960-tallsmiljø.

* Myke kurver på harde varer. Tidligere skulle kjøleskapet og andre harde hvitevarer gjemmes vekk eller bare være hvite slik at de ikke stakk seg fram. Nå er farger og former tilbake, med produsenten Smeg i front. Kjøleskapene med 50-tallsstil har vært på markedet en stund, årets nyhet er oppvaskmaskin i samme stil - i enten rosa, lyseblå, rød eller kremfarget.

* Nye farger på glass. Den verdensberømte Savoy-vasen fra Alvar Aalto har vært populær i 70 år. Nå som den feirer jubileum, kommer den i nye farger i pakt med tidens trender, blant annet flammerødt og petroleumsblått.

* Livlige tepper. Kelim og persisk er ikke det eneste som kan skape liv og røre på gulvet. Fra Ege Tepper kommer både vegg-til-vegg-tepper og løse tepper prydet av store, dansende, stiliserte figurer.

* Mer minimalisme. Selv om trenden er frodigere, er mange enkeltobjekter fortsatt ytterst sparsommelige i sitt formspråk. I Danmark har den strømlinjeformede metallsengen fra L.L.L.P. Inventar blitt en moderne klassiker.

* Overdreven luksus. På livsstilsmessen var trenden representert ved et baderomsarmatur fra Swarovski, til den nette startpris av 109.900 danske kroner. Kranen med sine 1101 diamanter ble vist av design4home , som ellers har mange mer oppnåelige produkter i sin nettbutikk.

* Fliser på langs. Flisevegger får et "bredere" uttrykk med de rektangulære flisene som er populære i år. Metrofliser fra den engelske tunnellbanen er en av inspirasjonskildene.

* Utendørs kjøkken. Sommeren er kort i Norden, og jo mer man kan oppholde seg utendørs, desto bedre. Nextbaze viste et enkelt og funksjonelt utekjøkken som elegant kan trilles ut av boden når tiden er inne. Forhandler i Norge er Ballerud hagesenter.

* Fargeglade tekstiler. På messen ble fargegleden framholdt av blant annet Lisa Corti , en italiensk designer med egen forretning i København. Toscanes myke farger, kominert med Middelhavets klare blå og solrike nyanser, er mikset i årets kolleksjon av duker, puter, puffer og sengetepper.

__________________________________________________________________________

I samarbeid med Min Bolig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning