Varm opp grillen!

Om du ikke allerede har tatt ut grillen, så er det kanskje på tide. Gjør deg klar til en ny grillsesong.

Publisert Oppdatert
Det er allerede mange som har tatt frem grillen siden vi har vært heldige med solen litt før sommertiden. Har du ikke brukt grillen din enda kan du lese noen tips nedenfor for hvordan klargjøre den til en saftig sesong.

Vask og puss

Om sommeren sluttet litt for brått i fjor, er kanskje grillen din full av fett og sot. Før du begynner å bruke den bør du gi den en liten ansiktsløfting.

Bruk stålull eller en stålbørste til å rengjøre risten og vaske de andre delene godt med vaskemiddel og en skrubb. Stålull eller stålbørste kan ødelegge emaljen på grillen, så her bør du holde deg til en vanlig gryteskrubb.

Om det rust eller beis/lakk som flasser av på grillen, kan det være lurt å pusse over den og gi den et nytt strøk. Kanskje er det en farge som passer bedre inn enn den som var der opprinnelig? Nå har du sjansen.

Tilbehøret

Det er enkelte ting du bør ha for hånden når du skal grille. For det første bør du ha en flaske med vann i tilfelle det begynner å brenne i grillen. Å grille på flammer gir ikke det beste resultatet. Du bør også ha aluminiumsfolie tilgjengelig til å legge maten på mens du slukker flammene.

Av redskaper trenger du en god grillklype til å snu på maten. Det kan også være nyttig med en gaffel til for eksempel pølser. Du trenger også en pensel til å pensle kjøttet med grillolje. En eller to grytevotter er alltid kjekt å ha. Om du skrur noen kroker fast på grillen (om den er av treverk), så har du plass til å henge fra deg disse tingene.

Dekket bord

Om du ikke har lyst til å dra porselenet og krystallet ditt ut på terrassen og risikere at det får røff behandlig, bør du skaffe deg et eget servise til grillkosen. IKEA har rimelige tallerkener og glass, men det finnes også plastservise som kan vaskes i oppvaskmaskin. Og dette er kanskje stedet der fars gamle ølglass-samling kan komme til nytte? Invester gjerne i noen rimelige vinglass som du har råd til å miste. Utemøbler har en tendens til å flytte på seg hver gang noen reiser seg opp.

Kalde sommerkvelder

Selv om det er sommer blir det gjerne litt kaldt på kvelden. Skaff deg noen rimelige fleecepledd som du og gjestene dine kan ha rundt dere. Disse kjøper du til under femtilappen i dagligvarebutikken og de tåler fint en runde eller ti i vaskemaskinen. Pleddene kan også brukes til å sitte på.

Om du sitter mye ute kan det også en terrassevarmer være en god investering. Disse finnes i flere utgaver og holde i tillegg myggen på avstand. En levegg kan også gjøre det litt lunere på terrassen.

Skygge

Det er ikke alle som setter pris på stekende sol når de spiser. En parasoll kan flyttes, slik at den som ønsker kan få litt skygge. En markise eller et partytelt kan også være en god løsning. Alle disse alternativene beskytter deg også mot regn, litt avhengig av størrelse og materiale.

Grillsesongen er over før du aner, så sett gjerne i gang med det samme.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning