Vagina-film biter fra seg

Blonde Dawn er alle overgriperes største mareritt. Hun har tenner nedentil! Feminismen tas til nye høyder i en ny, annerledes superhelt-film.

Publisert Oppdatert
 • Les mer på Kulturo.no

  Men den kommende filmen "Teeth" er kanskje ikke like spekulativ som man skulle tro ved første øyenkast.

  I et intervju med Scifi.com fortalte hovedrolleinnehaver Jess Weixler at hun gikk inn i rollen som om hun skulle ha spilt i en superheltfilm.

  Jentas oppdagelse av sine noe spesielle "evner" kan med litt godvilje sammenlignes med det som skjer med for eksempel Spiderman eller Superman.

  - Usikker på rollen

  - Ja, jeg var usikker i begynnelsen om jeg skulle ta rollen eller ikke, men da regissøren Mitchell Lichtenstein forklarte det hele for meg som om jeg skulle ha vært en superhelt som prøver å finne ut hva hele dette vagina-tannsettet er for noe, ble det mer klart for meg hvordan jeg skulle tolke rollen.

  Dawn tenker at hun kanskje er en del av en evolusjonsprosess, og etter hvert ser hun seg selv som en sexy kvinne med en unik egenskap, forteller 25-år gamle Weixler som vant juryens spesialpris under filmfestivalen i Sundance for sin rolle i filmen.

  For debutregissør Lichtenstein var det viktig å forklare at hans skrekkomedie er basert på faktiske legender som stammer langt tilbake i tid.

  - Ikke enda en dårlig B-film

  - På mange er dette en opprinnelseshistorie om en kvinnelig superhelt som kjemper tilbake mot overgripere på sin helt spesielle måte.

  Da Jess så at dette ikke bare var enda en dårlig B-film, syntes hun rollen var kjempespennende.

  "Teeth" hadde sin premiere i New York og Los Angeles den 18.januar. Når og om den kommer til Norge vites ennå ikke.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning