Utstyr til kortlaging!

Du kan lage kort uten store investeringer. Det eneste du egentlig trenger er er litt papir, en god saks og litt tape. Og din egen fantasi. Her kan du lese om grunnleggende utstyr som du trenger for å lage kort.

Publisert Oppdatert
Det er noen ting som er veldig greit å ha for å lage kort, og det finnes uendelig mye som det er morsomt å ha. Her vil jeg fortelle litt om egne erfaringer med praktisk utstyr som etter min mening er et MUST!

SAKSER
Vanlige papirsakser - til å klippe de små delene med er helt nødvendig! Men det finnes også mange forskjellige mønstersakser. Som klipper sikksakk, bølgete, revent m.m. Flott å bruke når motivet og bakgrunnenen skal formklippes.

SKJÆREUTSTYR
Når du skal lage til selve kortet - er det veldig greit å ha skjæreutstyr for hånden. Å klippe hele kortlengden rett med saks er ikke lett, men det klarer du fine med en papirskjærer. Det finnes mange forskjellige på markedet. Fra rullekniver festet til en skjæreplate, til store skjæremaskiner. Jeg bruker mest en løs skjærekniv (rullekniv som ligner på en pizzaskjærer) samt et stort skjæreunderlag og en god bred linjal.

LIM & LIMPUTER
Dobbeltsidig lim og limstift er det jeg foretrekker. Jeg bruker mye dobbeltsidige limputer som er beregnet til fotografier. Hvert hjørne av motivet får en limpute, resten av baksiden bruker jeg limstiften på. Er motivet stort bruker jeg flere limputer utenom hjørnene, eller så klipper jeg til dobbeltsidig tape i den lengden jeg trenger.
NB! Limstift alene holder sjelden godt nok til at motivet festes varig. Hobbylim og flytende lim har en tendens til å bli veldig "stivt" - så det bruker jeg ikke.3-d puter eller distansetape
Dette er dobbeltsidig tape som er opptil flere millimeter tykk. Dette gjør at de motivene som limes på med denne type tape får en 3-dimensjonal effekt, og løftes litt vekk fra papiret.

PENNER
Siste finishen på kortet kan være en hyggelig hilsen på forsiden, eller inne i kortet. Da er det lekkert med en penn som passer til kortets farge. Det finnes mange forskjellige penner å få kjøpt. Penner i alle tenkelige farger, med og uten glitter. Noen penner kommer til og med med lukt!

--------

I samarbeid med Kreativ Hobby
Kommenter artikkelen HER />.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning