Uten en tråd

Vi velger stadig oftere trådløse løsninger. Prisene går stadig nedover og vi er tilgjengelige til enhver tid.

Publisert Oppdatert
PC

Flere og flere velger laptop/bærbar PC fremfor den stasjonære. Det gir oss frihet til å sitte der det passer oss og vi tar gjerne med oss laptopen både på korte og lange reiser. Det eneste som kreves av kabler er strømkabel, slik at vi får ladet når batteriet begynner å bli tomt.

De fleste laptoper har trådløst nettverkskort som standard. Dette gir oss muligheten til å koble oss til internett også når vi er langt hjemmefra. De fleste hoteller, både i Norge og i utlandet, tilbyr trådløst nett. Det samme gjør flyplasser, restauranter o.l.

Internett

Å sette opp trådløst internett koster ikke mye mer enn en vanlig router. Hele husstanden kan bruke internett uten at man trenger å legge nettverkskabler over hele boligen. Et trådløst nettverk er enkelt å sette opp og krever slett ikke at brukerene har spesielle datakunnskaper eller interesse for denslags.

Utenom internett kan man også sette opp et eget trådløst nettverk og dele filer og skrivere mellom pc-ene i boligen.

Skriver

Skrivere med trådløst tilkobling blir også mer vanlig i norske hjem. De koster kanskje noen kroner mer enn en skriver som kobles direkte til PC-en, men man slipper i alle fall å kjøpe en skriver til hver bruker. Skriveren kan gjemmes vekk og likevel være tilgjengelig for alle som bruker den.

Telefon

Det er ikke mange år siden vi hadde en enkelt telefon. Den sto på plassen sin og kunne sjelden flyttes. Nå er det andre tider og de fleste hjem har opp til flere trådløse telefoner. Sammen med flere linjer gir dette alle medlemmene av husstanden mulighet til å snakke uforstyrret i telefonen. Vi kan ta med oss telefonen ut i hagen eller kanskje også over til naboen.

Mobiltelefon

De fleste har mobiltelefon og kan sende SMS eller ringe ved hjelp av denne. De siste årene har det også blitt vanlig med både nettleser, e-post og MMS på mobilen. Vi kan lese e-post uansett hvor vi er (forutsatt at det er dekning der vi befinner oss) og vi kan surfe på nettet, ringe eller sende meldinger. Også messenger har blitt vanlig på nye mobiltelefoner.

Multimedia

Vi kan også ta med oss både film, bilder, musikk/lydbøker og spill når vi reiser. Det lanseres stadig nye løsninger for lyd og bilde som kan puttes i lomma og underholde oss eller holde oss oppdatert når vi er på farten.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning