Utehobby for de minste

Barn synes sjelden at det er morsomt å sitte rett opp og ned i solen. Gir barna noe å holde på med utendørs derimot, da kan de holde på i timesvis. Og kanskje kan dere lage noe fint?

Publisert Oppdatert
Blomsterbed/blomsterkasse

La barna få sitt eget lille blomsterbed eller blomsterkasse. Bruk gjerne planter som vokser og blomstrer fort. La barna få ansvaret for å vanne, luke og stelle med plantene.

Bord og stoler

I de fleste møbelvarehus får du kjøpt små bord og stoler i ubehandlet tre. Disse kan fint brukes utendørs om de behandles. La barna velge farge og la dem hjelpe til med å male eller beise møblene.

Blomsterpressing

De første markblomstrene har allerede dukket opp. La barna plukke når dere er ute på tur og press dem i en telefonkatalog med noen tungt på toppen. Etterpå kan de festes i et album eller på pappkort med kontaktpapir. Dette blir fine kort til besteforeldrene eller et fint minne.
Blader fungerer minst like bra som blomster til dette.

Mal på stein

Finn noen fine, runde steiner og mal dem i fine farger. Det går også fint å gjøre dem om til ansikter eller dyr. To steiner kan limes sammen med spesiallim (dette bør de voksne gjøre). Til slutt gir du dem et par strøk med lakk. Store steiner gjør seg fint som pynt utendørs (bruk gjerne flre strøk med lakk på disse), de små steinene kan lekes med eller pynte opp ute og inne.

Små hjelpere

Det finnes masse hageredskaper i miniatyrstørrelse. Barn liker å hjelpe til og utendørs er det ikke så farlig om det ikke går helt som det skal. Få litt gratis hjelp i hagen og barna føler seg nyttige og flinke.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning