Unngå spam.

Er du en av dem som får 30 e-post om dagen, der samtlige havner rett i søppelkurven? Her er noen gode råd for å unngå spam. I samme slengen unngår du kanskje virus også.

Publisert Oppdatert
5 trinn for å unngå spam.

1. Pass på hvor du legger igjen e-postadressen din.
Når du svarer ja til å motta informasjon fra et firma du ikke kjenner eller legger igjen en beskjed i en gjestebok, så har du ikke kontroll. I en gjestebok eller på en WEB-side vil adressen enkelt bli plukket opp og kan brukes til å sende spam.

2. Opprett en gratis e-postadresse.
En egen e-postadresse kan være nyttig om du er i tvil om sikkerheten. Bruk f.eks. Hotmail , som tilbyr deg gratis e-postadresse. Det koster deg ingenting å slette denne adressen og opprette en ny om det skulle bli for mye spam.

3. Slett og ikke svar.
Om du skulle få en spam-mail (eller ti) så er de som regel enkel å kjenne igjen på emne eler avsender. Slett slike e-poster uten å åpne dem. Da vil ikke avsenderen se at s-postadressen er i bruk. Om du likevel skulle komme til å åpne en spam-mail, så bør du ikke svare på den.

4. Spamfilter.
Om du har et antivirus-program eller en e-postleverandør som tilbyr spamfilter; Bruk det. Dette vil mest sannsynlig begrense spam en god del.

5. Ta hensyn til dine kontakter og venner.
Når du får en e-post som har flere mottagere og vil sende den videre; Fjern feltet med adressene som fikk e-posten samtidig som deg.
Om en av mottakerene skulle få en liten "spion" i innboksen sin, så vil alle e-postadresser bli plukket opp. Ikke la det gå ut over flere enn nødvendig.

__________________________________________________________________________

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning