Ukens premierefilm: The Departed

En av dem er håndlanger for Bostons mektigste mafiaboss. Den andre er i delstatspolitiet for å ta knekken på mafiabossen..

Publisert Oppdatert
I Boston har delstatspolitiet gått til full krig mot byens organiserte kriminalitet. Nøkkelen til suksess ligger i å fjerne den mektige mafiabossen Frank Costello med hjelp fra innsiden. Den unge politimannen Billy Costigan, som vokste opp i Sør-Boston, har fått i oppdrag å infiltrere mafiaen som ledes av Costello. Mens Billy raskt vinner Costellos tillit, stiger den kriminelle Colin Sullivan i gradene i delstatspolitiet. Han er en av de håndplukkede politimennene som skal ta knekken på Costello.

Det hans overordnede ikke vet, er at Colin har infiltrert politiet som informant for Costello. De to unge mennene blir dypt involvert i dobbeltlivet sitt mens de samler informasjon om tiltak og mottiltak i operasjonene de har kommet på innsiden av. Så blir det åpenbart for både gangstere og politi at det finnes en muldvarp blant dem. Billy og Colin står i fare for å bli tatt og avslørt for fienden. De begynner et kappløp for å avdekke hverandre og å redde seg selv mens det ennå er tid.

Fra Hongkong til Boston

"The Departed" er basert på Hongkong-thrilleren "Infernal Affairs" (2002). Den hadde stor suksess i Asia før den kom til USA i 2004. En amerikansk versjon ble påbegynt av manusforfatter William Monahan. "Jeg hadde ikke sett 'Infernal Affairs', og jeg ville heller ikke se den før jeg hadde tilpasset historien. Jeg arbeidet ut fra en oversettelse av det kinesiske manuskriptet. Det hadde en flott kjernehistorie jeg kunne bygge nye rollefigurer rundt. Jeg likte dobbeltheten til rollefigurene i den kinesiske filmen, men tematisk handler min versjon om tragedien som utvikler seg når folk gjør noe annet med livet sitt enn de burde," sier Monahan.

- 'Infernal Affairs' er et godt eksempel på hvorfor jeg elsker Hongkong-film, men 'The Departed' er ikke en nyinnspilling," sier regissør Martin Scorsese.

-Den er inspirert av 'Infernal Affairs' på grunn av historien, men William Monahan har skapt en verden som skiller seg mye fra den vi ser i Hongkong-filmen, sier Scorsese.

Scorsese sier det er en historie om hvordan to unge menn formes av kreftene rundt seg: politiet og en kriminell organisasjon ledet av en figur ved navn Frank Costello.

- Costello tar til seg Colin som en yngre gutt og gjør ham til en samfunnsstøtte som kan klatre oppover i delstatspolitiets hierarki. Men faktum er at han er Costellos mann på innsiden. Samtidig er Billy den perfekte mannen for politiet å bruke til å infiltrere mafiaen, for han kommer fra Sør-Bostons arbeiderklasse. Han blir posisjonert til å bli med i gjengen til Costello, men han skal egentlig være en tyster. Billy og Colin er på parallelle spor... men de kommer til å ende på kollisjonskurs, sier Scorsese.

Stjernegalleri

Når regissøren heter Martin Scorsese, er tyngdekraften effektiv. Kjente og respekterte skuespillere tiltrekkes av å spille inn en film der den meritterte regissøren trekker i trådene. Denne gangen har han fått med seg lyskraftige og prisbelønte skuespillere som Leonardo DiCaprio (Billy Costigan), Matt Damon (Colin Sullivan), Jack Nicholson (Frank Costello), Mark Wahlberg (Dignam), Martin Sheen (Queenan) og Alec Baldwin (Ellerby).

Les mer om kommende kinofilmer på Filmweb.no i_215755 i_215756

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning