Ukens premierefilm: The Covenant

I 1692, i Ipswich-kolonien i Massachusetts, inngikk fem mektige familier en taushetens pakt. En familie som higet etter mer ble støtt bort..

Publisert Oppdatert
.. og slekten forsvant sporløst. Inntil nå. Tenk deg å ha evnen til å gjøre hva du vil, men jo mer du bruker evnen, jo mer svekkes du...

Privilegier og skjønnhet befinner seg overalt på Spenser Academy, en kostskole i New England for egnens maktelite. The Covenant forteller historien om Ipswich' sønner, fire unge studenter knyttet sammen av deres hellige opphav. Som etterkommere av de opprinnelige familiene som koloniserte Ipswich på 1600-tallet, har guttene blitt født med spesielle evner. Når en femte etterkommer en dag flytter til byen, begynner hemmeligheter å utfolde seg som truer med å bryte taushetsløftet som har beskyttet familiene i mange hundre år...

Fakta

Foto: Tom Rosenberg, Gary Lucchesi
Manus: Pierre Gill
Genre: Thriller
Skuespillere: Steven Strait, Sebastian Stan, Laura Ramsey, Jessica Lucas, Taylor Kitsch
Nasjonalitet: USA
Produsent: Renny Harlin
Musikk: Tomandandy
Lengde: 1 t. 37 min.
Distribusjon: Buena Vista International

Når det nye skoleåret starter på Spenser Academy, har studentene samlet seg for å holde et skikkelig utendørsparty for å markere slutten på sommerferien. Høyt oppe over de feststemte ungdommene, går Caleb Danvers og de tre bestevennene hans ut på kanten av et svimlende stup og faller utfor usett og uskadd før de blander seg med de andre studentene. På festen blir den smellvakre nykommeren Sarah Wenham introdusert for guttene av hennes like vakre romvenninne Kate. Jentene møter også en spennende utvekslingsstudent, Chase Collins, som raskt innynder seg i gruppen.

Når politiet ankommer for å stanse festen, oppdager de liket av en student, tilsynelatende død etter en overdose. Skolens rektor mistenker straks at Caleb og vennene hans er involvert på et eller annet vis. Og Sarah, som med sin enkle bakgrunn fra en vanlig skole i Boston, sliter med å finne seg til rette på denne eliteskolen, blir ikke kvitt en ubehagelig følelse av at noen - eller noe - iakttar hennes minste bevegelse.

Overnaturlig

Caleb og vennene prøver å fremstå som normale tenåringer etter hvert som stemningen blir mer og mer amper på skolen, men de deler et uuttalt bånd: Ikke bare er de etterkommere av de opprinnelige familiene som koloniserte Ipswich under hekseprosessene i Salem, de har også arvet sine forfedres overnaturlige egenskaper. Men deres evner til å forandre form, trosse tyngdekraften og utføre overmenneskelige kraftanstrengelser har en forferdelig pris: Hver gang en av Ipswich' sønner bruker sine magiske krefter, eldes han, og fristelsen til å misbruke kreftene er sterkere og mer vanedannende enn narkotika. Attpåtil er livet bare i ferd med å bli tøffere for de unge vennene. Når hver av guttene fyller 18, vil de "stige" i gradene og erverve langt sterkere - og mer vanedannende - krefter.

Med Calebs fødselsdag få dager unna er moren Evelyn vettskremt for at sønnen ikke skal kunne motstå makten han vil få, som faren hans før ham. Caleb forsikrer henne om at han vil komme til å takle sine nye evner, men vil han egentlig det? Og hva om han trenger kreftene for å slåss mot en ondskap som truer alt han elsker?

Les mer om kommende kinofilmer på Filmweb.no. i_245031

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning