Ukens premierefilm: Menneskenes barn

Jorden, 2027: Håpet for fremtiden er kraftig nedadstigende. Det er nesten 19 år siden den siste babyen ble født..

Publisert Oppdatert
..og med hvert år som går med den uforklarlige, globale barnløsheten, nærmer menneskeheten seg enden og alt håp om å gjøre krav på en fremtid. Mens de fleste velger å forsone seg med det uunngåelige og lar seg gli inn i separatisme, lovløshet og nihilisme, er det andre som slåss for en forenet planet og rettighetene til den minskende befolkningen.

Storbritannia har klart - gjennom en politikk med militaristisk imperialisme - å overleve stadig økende indre stridigheter, og ser av den grunn en voldsom økning av ulovlige innvandrere. Men med en streng og totalitær hånd drives innvandrerne inn i oppbevaringsleire og deporteres.

For Theo har ingenting av dette noen betydning. Han har latt seg synke hen i en helt nummen tilstand. Den tidligere aktivisten som nå er byråkrat har stålsatt seg mot sin smertefulle fortid og realiteten om en meningsløs fremtid ved simpelthen å slutte å bry seg. Hans eksistens berikes bare av besøk til hans gamle venn Jasper som bor i et avsidesliggende hus på landet, milevis fra London. Her minnes de lykkeligere tider som våpenbrødre, aktivister som en gang sto oppreist mot hva det skulle være, men som nå har meldt seg ut av et samfunn som ikke lenger byr på noen svar.

Fakta

Regi: Alfonso Cuarón
Foto: Emmanuel Lubezki
Manus: David Arata og Timothy J. Sexton. Basert etter romanen av P. D. James
Genre: Sci-Fi
Skuespillere: Clive Owen, Julianne Moore, Michael Caine
Nasjonalitet: USA
Produsent: Iain Smith
Musikk: John Tavener
Lengde: 1 t. 51 min.
Distribusjon: Columbia TriStar NordiskEt mirakel skal redde planeten

Alt dette endres dramatisk når Theo plutselig kastes inn i en varebil og blir bragt til Julian. Hun var en gang hans partner i kjærlighet og krig og er nå leder for en hemmelig gruppe som slåss for rettighetene til de gjenværende flyktningene. Julian ber nå Theo om en tjeneste - å skaffe overflytningspapirer for Kee, en ung kvinne i organisasjonen som må fraktes trygt ut av landet.

Theo lar seg overtale - både for Julians skyld og for de 5000 pundene han får for jobben - og snart følger han Kee og en håndfull av Julians venner på en dramatisk ferd forbi forskjellige sikkerhetsposter til kysten. Der skal de møte medlemmer fra den nesten mytiske gruppen Human Project, noen av verdens største tenkere som arbeider for en ny samfunnsorden, for å få hjelp. Men når Theos gruppe blir angrepet av terrorister, blir det raskt tydelig at Kee er mer enn en vanlig flyktning... hun er en person noen er villige til å gå i døden for.

Hun er, viser det seg, gravid i åttende måned, og er det miraklet hele planeten har ventet og håpet på.

I kappløpet for å komme i sikkerhet fra både anarkister som er villige til å risikere alt for sin sak, og de som vil bruke barnet hennes av politiske hensyn, blir Kee og Theo de usannsynlige representantene for en fremtidig generasjon.

Les mer om kommende kinofilmer på Filmweb.no. i_232568

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning