Ukens premierefilm: Illusjonisten

I en verden der ingenting er hva det ser ut til å være, møtes en illusjonist og en politiinspektør i en kamp for å avgjøre hvor virkeligheten slutter og magien begynner...

Publisert Oppdatert
..mens linjene mellom makt og korrupsjon, kjærlighet og hengivenhet, vaktsomhet og mani, og liv og død, blir stadig mer uklare.

The Illusionist er et overnaturlig mysterium som kombinerer romantikk, politikk og magi, en ny film fra skaperne av Oscar-vinnerne Crash og Sideways. Hovedrollene ivaretas av Edward Norton og Paul Giamatti som de to mennene som står overfor hverandre, Norton den mystiske magikeren Eisenheim som vrir på naturens lover foran sitt målbundne publikum, og Giamatti som Wiens kløktige politiinspektør Uhl, en mann viet til å ivareta lover og regler og som ikke finner noen plass til magi i sin ordnede verden.

Jessica Biel er den vakre og gåtefulle Sophie von Teschen som får sin fremtid ubarmhjertig forandret når hun møter mannen som bærer navnet Eisenheim, og Eisenheim kommer farlig nær å avsløre den mørke hemmeligheten om hennes monarki.

Fakta

Regi: Neil Burger
Foto: Dick Pope BSC
Manus: Neil Burger
Genre: Drama
Skuespillere: Edward Norton, Paul Giamatti, Jessica Biel, Rufus Sewell
Nasjonalitet: USA
Produsent: Michael London, Brian Koppelman, David Levien, Bob Yari & Cathy Schulman
Musikk: Philip Glass
Lengde: 1 t. 48 min.
Distribusjon: Columbia TriStar Nordisk

Når Eisenheim begynner å vise frem sine forbløffende illusjoner sprer ryktet seg som ild i tørt gress om hans utenomjordiske evner... og når til og med frem til en av Europas mektigste og mest pragmatiske menn, kronprins Leopold, spilt av Rufus Sewell. Han er overbevist om at magikeren er en bløffmaker og besøker en av Eisenheims forestillinger, overbevist om at han kan avsløre ham mens han underholder.

Men når prinsens vakre forlovede og ledsagerske, Sophie von Teschen, assisterer magikeren på scenen, gjenkjenner Sophie og Eisenheim hverandre fra barndommen - og et slumrende kjærlighetsforhold vekkes til live igjen. Når både Eisenheim og Leopold forsøker å vinne Sophies gunst blir det fort klart at begge er villige til å strekke seg langt for å vinne og beholde hennes kjærlighet.

Mens den hemmelige romansen fortsetter, blir Uhl beordret av prinsen til å intensivere anstrengelsene for å avsløre Eisenheim, selv om magikeren opparbeider seg et hengivent og lydhørt publikum. Og mens Uhl standhaftig leter etter årsakene og knepene bak illusjonene, forbereder Eisenheim sin største forestilling så langt... i_234953

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning