Ukens premierefilm: Happy Feet

Ukens premierefilm passer for hele familien. Hos keiserpingvinene lykkes du ikke uten en sangstemme. Det er synd for Mumle, som bare kan steppe..

Publisert Oppdatert
Når matmangel truer, får Mumles fotrappe talent skylda, og han landsforvises. Han må satse alt for å kunne ønskes velkommen tilbake.

Etter en streng vinter under farens beskyttende buk, kommer lille Mumle ut av egget, klar til å finne sin plass i kolonien av keiserpingviner på Sydpolen. Den søte, dunbløte ballen av en pingvin har ett, stort problem: Uansett hvor hardt han prøver, klarer ikke Mumle å synge en eneste tone. Han passer derfor ikke inn i en verden der hver eneste pingvin må ha en "hjerte-smertesang" for å finne sin sjelefrende.

Gloria er den eneste utenom Norma Jean som forsvarer Mumle. Hun er hans store kjærlighet og naturlige sjelefrende. Hun er vakker og veslevoksen, og har kjent Mumle siden han kakket seg ut av egget sitt. Hun ser på ham som en lillebror, og forsvarer ham på skolen når de andre barna ler av ham på grunn av den grusomme sangstemmen.

Dramatisk

Det Mumle mangler i stemmebåndet, gjør han opp for med føttene. Han er en glimrende stepper. Når han slipper løs de dypeste følelsene, kommer de ikke gjennom nebbet... de strømmer ut gjennom de "glade føttene"!

Når havet går tomt for fisk, klandrer de ærverdige Gamle i pingvinlandet Mumle og hans merkelige "hopp og sprett"-ganglag for å forstyrre naturens gang. Han landsforvises. Sammen med en rappkjeftet gjeng Adelie-pingviner legger Mumle ut på en reise over det enorme kontinentet for å bevise at de Gamle tar feil. Han mener det er langt mer truende årsaker til fiskemangelen enn de rytmiske føttene hans. Mumle har så rett - og bare føttene kan redde ham fra farene som truer.

Regi: George Miller
Manus: Warren Coleman & John Collee
Genre: Animasjon
Skuespillere: Stemmer fra Nicole Kidman, Hugh Jackman, Brittany Murphy, Robin Williams, Elijah Wood med flere
Nasjonalitet: USA
Språk: Amerikansk
Produsent: George og Bill Miller
Produksjonsselskap: Warner Bros.
Musikk: John Powell
Lengde: 1 t. 48 min.
Distribusjon: Sandrew Metronome

Les mer om kommende kinofilmer på Filmweb.no. i_227857 i_227858

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning