Ukens kinopremierer

Få et raskt overblikk over årets første premièrefilmer på kino.

Publisert Oppdatert
Hver uke gir vi på Kulturo.no deg en oversikt over filmene som har premiere på kino. Slik blir det enda lettere for deg å orientere deg i mylderet av filmer.

Det er godt at filmer som "Rovdyr" endelig får støtte. Diskriminering på grunn av sjanger har aldri vært noen god ting. Vi er relativt ferske på denne typen skrekk i Norge, og det har knyttet seg forventninger til Syversens debut. Dermed er det litt synd å si at "Rovdyr" nok ikke makter å sjokkere på samme måte som det "Motorsagsmassakren" gjorde i sin tid - selv om det nok hadde vært drømmen til regissør Syversen. Les hele anmeldelsen.

 • Se trailer.
 • Les mer om filmen i prisguiden.

  National Treasure: Book of Secrets 5/10

  "National Treasure"-filmene er en slags krysning mellom Indiana Jones, Lara Croft og "Da Vinci Koden". Som i den første filmen serveres det tørre, sjarmløse ordgåter, masse forskjellige locations og en god dose eventyr, action, romanse og humor. Regissør Turteltaub tar ingen risker, og dermed moses alt sammen til den samme gamle røra vi har sett så altfor mange ganger før. For hardkjernede tilhengere av eventyrfilmer av det gamle slaget er det kanskje verdt en tur på kino. For alle andre er det ingen skatter å finne i "National Treasure: Book of Secrets". http://www.kulturo.no/anmeldelser/kino/national_treasure_book_of_secrets/47180Les hele anmeldelsen.

 • Se trailer.
 • Les mer om filmen i prisguiden.

  Om forlatelse

  Filmen starter i England i 1935, på den heteste dagen i året. I den mørke skyggen av 2. verdenskrig lever Briony Tallis og hennes familie et privilegert liv i rikdom i familiens enorme viktorianske villa.

  Når familien samles for helgen, skaper kombinasjonen av den trykkende heten og de lenge fortrengte følelsene som kommer opp til overflaten, en illevarslende fornemmelse av trussel og fare. Briony, en gryende forfatter, er en jente med livlig fantasi. Gjennom en serie katastrofale misforståelser beskylder hun husholderens sønn og sin søster Cecilias kjæreste, Robbie Turner, for en forbrytelse han ikke har begått. Denne beskyldningen ødelegger Robby og Cecilias nye kjærlighet og endrer kursen på livet til alle involverte.

 • Se trailer.
 • Se bilder fra filmen i prisguiden.

  Cassandra's Dream

  En Woody Allen film om to brødre med store finansielle problemer. Når en tredje part foreslår å gjøre noe kriminelt begynner ting å gå dårlig og de to brødrene blir bitre fiender.

  Da den spillegale mekanikeren Terry (Colin Farrell) satser sin beskjedne fortjeneste i poker og på én og samme kveld blir ribbet for 90.000 pund, står han i gjeld til opp over ørene. Hans bror Ian (Ewan McGregor) trer til og sammen forsøker de å klekke ut en plan. Planen får først ben å gå på da deres rike onkel Howard (Tom Wilkinson) melder sin ankomst. Brødrene ber Howard om et midlertidig lån, mens Howard, som selv sitter i en kjedelig knipe, trenger sårt sine nevøers hjelp. «Hvis du klør min rygg - så klør jeg din» foreslår onkelen, som er villig til å gi brødrene de pengene Terry skylder hvis de hjelper ham med hans problem; de skal finne personen som truer Howard og drepe ham.

 • Se bilder fra filmen i prisguiden.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning