Ukens kinopremierer - uke 17

Få et raskt overblikk over ukens premierefilmer på kino.

Publisert Oppdatert
 • Les mer på Kulturo.no!

  Hver uke gir vi på Kulturo.no deg en oversikt over filmene som har premiere på kino. Slik blir det enda lettere for deg å orientere deg i mylderet av filmer.


Den man elsker

7/10

Filmen danser rundt den samme tematikken som tas opp i Matthias Glasners "Den frie vilje" fra 2006, uten at den setter like dype spor i tilskueren. Vi ser allerede i den første scenen at Lena er død. Alf forsøker å finne asken hennes. Resten følger oppskriften. Et vakkert svensk sommerlandskap er bakgrunn for en ambisiøs film som graver i psykologien bak mellommenneskelige relasjoner. Les hele anmeldelsen.

 • Se trailer.
 • Les mer om filmen i prisguiden.

  The Eye

  7/10

  Hollywood har atter en gang sett over til Japan og funnet en skrekkfilm de kan amerikanisere. Dette gjør de på en elegant og samtidig skremmende måte. "The Eye" har nok følgt skrekkfilmoppskriften litt for nøye, men er likevel en film som både underholder, skremmer og gir deg frysninger. Liker du filmer som "the Ring" og "the Grudge" kommer du også til å like "The Eye". Les hele anmeldelsen.

 • Se trailer.
 • Les mer om filmen i prisguiden.

  Jungeldyret Hugo på ville veier

  4/10 Det er fint å se at vi har et yrende animasjonsmiljø også her i Norden, men "Jungeldyret Hugo på ville veier" er dessverre ikke en god nok film til at den kan anbefales alle. De yngste vil sikkert syns at den er spennende og morsom, mens vi andre heller kan bruke tiden på å se "Terkel i knipe" en gang til, eller bare glede oss til den neste Pixar-filmen "Wall-E".

 • Se trailer.
 • Les mer om filmen i prisguiden.

  Meet the Spartans

  2/10 "Meet the Spartans" er "300" med fising og reality-parodier. Humoren går på det samme gjennom hele filmen. Jason Friedberg og Aron Seltzer nye verk overforklarer alt den prøver å parodiere, og har rett og slett ikke så mye for seg bortsett fra halvnakne menn og Carmen Electra. "Meet the Spartans" er ikke vært kinobilletten og undertegnede anbefaler alle å heller se noe annet. Les hele anmeldelsen.

 • Se trailer.
 • Les mer om filmen i prisguiden.

  Reservation Road

  7/10

  "Reservation Road" er en film som gaper over mye. Her handler det om tap av et barn, sorg, sinne, hevnfølelser og desperasjon. Det er ofte både spennende og innsiktsfullt. Allikevel føles filmen en smule konstruert, og historien drives frem av litt for mange tilfeldigheter. Men la oss ikke henge oss for mye opp i det. "Reservation Road" er absolutt verdt å få med seg, spesielt for de med sans for smart hevntematikk. Se trailer.
 • Les mer om filmen i prisguiden.

  Metoden

  Hvor langt vil du gå for å få en jobb? Dette er spørsmålet som konfronterer syv jobbsøkende til en lederstilling i et mystisk Madrid firma i Marcelo Pineyros klaustrofobisk, underholdende drama, "METODEN". Bygget på Jordi Galcerans skuespill, plasseres hver og en av dem mot alle de andre i et intens spill om overlevelse.

  Firmaet er klokt, smart og djevelsk i sine metoder for å få den perfekte kandidaten. Det informerer gruppen om at det er en spion blant dem, noe som sikrer total mistro mellom dem. På hver enkelts dataskjerm blir de gitt tester og adgang til avslørende informasjon om andre deltakere. Hypotetiske spørsmål, som hva slags verifiserbare talenter hver kunne ha i tilfelle av en atom krig, blir brukt til å luke ut søkere. Og etter hvert som hver nye avstemming sender en deltaker ut, reverserer hans eller hennes dataskjerm til et spottende bilde som sier, "INTET SIGNAL."

 • Se flere bilder fra filmen her.
 • Les mer om filmen i prisguiden.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning