Uke for uke – uke 35

Følg graviditeten din uke for uke gjennom tips, bilder og informasjon. I uke 35 er livmoren på sitt høyeste, og det kan være vanskelig å trekke pusten dypt.

Publisert Oppdatert
Uke 35

Babyen veier nesten 2 kilo, og er ca 42 centimeter lang. Hvis du er førstegangsfødende vil hodet snart feste seg i bekkenet. Hvis du har født før har du litt bedre plass i bekkenet, og hodet fester seg ikke før rett før fødselen, om det gjør det i det hele tatt. Uansett begynner du kanskje å føle et press ned mot skjeden, heldigvis kan man nesten si, for det betyr at presset mot brystet snart avtar. Livmoren er faktisk på det høyeste i denne uken, fra nå av er det bekkenet som mest får gjennomgå.

Babyens fettlag fortsetter å vokse, og nå har armer og ben begynt å få rundere fasong. Fettet gjør at babyen kan kontrollere kroppstemperaturen, så det er viktig at fettlaget er forholdsvis ferdig utviklet før fødselen!

Babyens hørsel er ferdig utviklet, så husk å snakke med den lille! Er det ikke rart at den store magen inneholder et nytt familiemedlem? Gjør dere kjent med hverandre før fødselen, så blir det enda mer fantastisk å møte hverandre.

Slapp av!

Begynner graviditeten å gå utover ikke bare det fysiske, men også humøret? Det er helt normalt å bli lei på slutten. Magen er stor og til hindring for mange ting du kanskje vanligvis setter stor pris på. Kanskje har sexlysten blitt mindre, og selv om du fortsatt har lyst så byr samleie på praktiske utfordringer, magen er jo i veien! Forsøk å bruke denne tiden på å slappe av, det er viktigere enn noensinne at du tar vare på deg selv. Snart har du en liten bylt i armene som krever all din oppmerksomhet + litt til, så selv om du er sliten nå er det lurt å prøve å samle opp litt energi.

Hvis babyen blir født nå går det i de aller fleste tilfeller helt fint. Det eneste kan være at leveren er litt lite utviklet, og det kan hende babyen får gulsott. I tillegg kan det hende av h*n trenger litt hjelp med ammingen, men som oftest går dette helt fint.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning