Uke for uke – uke 34

Følg graviditeten din uke for uke gjennom tips, bilder og informasjon. I uke 34 har babyen vokst seg til å bli 41 centimeter lang, og vekten har økt til ca 1700 gram.

Publisert Oppdatert
Uke 34

Nå begynner magen å bli skikkelig stor! Babyen oppfører seg som en nyfødt, og har øynene lukket når h*n sover, og øynene åpne når h*n er våken. Immunforsvaret er i full gang med å utvikle seg, og morsmelk hjelper til å viderutvikle immunforsvaret etter fødsel. Fingerneglene har vokst såpass at du kanskje må klippe dem rett etter fødselen!

Selv om vi i denne guiden henviser til hvor mye babyen veier fra uke til uke finnes det ikke et fasitsvar på babyens vekt. Alle babyer er forskjellige, noen veier mer, og noen veier mindre. Det er mange faktorer som gjør det å estimere barnets vekt vanskelig. Mange kvinner vil gjerne vite hvor stort barnet er, særlig rett før fødsel. Legene gjør så godt de kan, men det hender ofte at de bommer. Det er vanskelig å estimere barnets vekt, fordi livmoren og fostervannet også spiller inn. Ultralyd hjelper legene, men det er ikke sikkert at de treffer 100 % uansett.

Bekymret for fødselen?

Noen kvinner, særlig små kvinner, er bekymret for om de har fysisk mulighet til å føde et barn vaginalt. De aller fleste kvinner har stort nok bekken, og selv en kvinne som bruker størrelse 34 kan føde et barn i øvre del av vektskalaen. Det er størrelsen på bekkenet som bestemmer. Hvis legene mener du har for smalt bekken vil du måtte gjennomføre keisersnitt. Dette er noe som blir avklart i god tid.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning