TV-pilotene er på vei

Er du lei av halvdårlige TV-serier du har sett mange, mange ganger før? Vi viser deg hva du kan vente deg på TV-skjermen i fremtiden!

Publisert Oppdatert
Det ligger fortsatt litt frem i tid, men Kulturo.no har tatt en titt på noe av det vi kan forvente oss på TV i fremtiden.

I løpet av de siste årene har kvaliteten på TV-serier tatt et stort skritt i riktig retning. De koster mer, varer lengre og stiller ofte med veldig kjente skuespillere. Før ble TV-serier ofte brukt til å stable karrieren til skuespillere på beina, nå er det ofte like attraktivt å være del av en stor serie som å være stjernen i en ny storfilm. Stadig flere regissører og skuespillere lever også en vekseltilværelse mellom kinolerretet og TV-skjermene.

Nåværende TV-sesong er preget av veldig mye drama, mens neste sesong tar en litt annen vending. Sammen med de sedvanlige politi-, advokat- og sykehus-seriene, er trenden familiedrama med en enkel, smart og lettspiselig tilnærming, ofte med store filmregissører bak.

De fem største TV-nettverkene i USA har bestilt 45 pilotepisoder. 50 - 70% vil bli vist på tv og mindre enn 12 stykker vil trolig vare sesongen ut. Under følger et utvalg av konseptene, og noen av dem kan vi håpe at kommer til norske skjermer etterhvert.

NBC


Blant pilotene finner vi den "Sex og Singelliv"-inspirerte "Lipstick Jungle", en serie om reise i tid kalt "Journeyman", et halvkomisk nerdete spiondrama kalt "Chuck", en uskyldig dømt politimann (Damian Lewis fra "Band of Brothers") i dramaet "Life", og en lettfordøyelig politiserie med Famke Janssen fra "X-men" i hovedrollen.

Nettstedet Dark Horizons har plukket ut tre stykker som skiller seg ut hva konsept angår:

"The Bionic Woman" - En remake av originalen fra 70-tallet som fokuserer på kvinners plass i verden i dag.

"Ft. Pit" - Denis Leary gjør comeback på TV med en serie som omhandler et av de verste og mest korrupte politidistriktene i Brooklyn.

"M.O.N.Y." - Her møter vi en helt normal fyr som plutselig blir borgermesteren i New York; Barry Levinson produserer og Spike Lee ("Inside Man") regisserer.

ABC


ABC er nettverket som gjorde såpeoperaer populære igjen, og dette året vil de forsøke å unngå flopper som "Six Degrees", "The Nine" og "Daybreak".

Det satses på en pilot som følger en advokatfamilie fra sørstatene, i "Judy's Got a Gun" møter vi en alenemamma som må balansere familien og detektivarbeid, serien "Suspect" er i samme familie som "CSI", "Dirty Sexy Money" omhandler en idealistisk advokat som representerer en umoralsk og skyldig familie, og i serien "Eli Stone" møter vi en advokat som har usannsynlig høye tanker om seg selv.

Dark Horizons utvalgte:

"Footballers' Wives" - Dette er den amerikanske remaken av den britiske såpeoperaen om livet til stjernene på et stort fotballag, og selvfølgelig også konene deres.

"Life on Mars" - Den velkjente produsenten David E. Kelley ("Ally McBeal") står bak nok en reproduksjon av en britisk serie om en moderne politimann som prøver å finne ut hvorfor han plutselig har havnet på 70-tallet.

"Marlowe" - Den velkjente karakteren Philip Marlowe, skapt av forfatter Raymond Chandler, får egen serie satt i det moderne Los Angeles.

"Mr. & Mrs. Smith" - I kjølvannet av Brangelina-filmen som kom ut for nesten 2 år siden, lanseres nok en serie om leiemorder-ekteparet. Det er over 10 år siden vi så Scott Bakula og Maria Bello i den TV 2-sendte serien med samme navn.

"Women's Murder Club" - En serie produsert av den prisvinnende forfatteren James Patterson basert på hans bøker om fire venninner som løser vanskelige drapssaker.

CBS


"CSI"-serien har alltid vært en garanti for suksess, men etter å ha feilet i siste sesong, planlegger CBS å tilby seeren noe litt annerledes til høsten. Blant de utradisjonelle seriene finner vi "Demons", som sentrerer rundt en tidligere jesuittprest/psykolog som jevnlig utfører eksorsisme samtidig som han strever med egne, indre demoner. I samme sjanger er "Twilight" som handler om vampyren P.I. som har blitt forelsket i en dødelig, altså et vanlig mennesket.

Blant den mer konvensjonelle sorten av kanalens prosjekter er "Los Dugues", en serie om en tre-generasjoners familie som driver en rom-bedrift sør i Florida. Vi får et innblikk fra gatene i Los Angeles i politidramaet "Protect and Serve", og i "Swingtown" møter vi et ektepar som utforsker konseptet om åpne forhold, satt i 70-tallets suburbia.

To serier som skiller seg ut fra mengden sies å være "Skip Tracer", serien om en mann fra L.A. (Stephen Dorff - "Blade") som finner folk som prøver å forsvinne, og et navnløst advokatdrama produsert av brødrene Ridley ("Gladiatoren") og Tony Scott ("Deja Vu"), med Janeane Garofalo i hovedrollen.

Dark Horizons utvalgte:

"Babylon Fields" - Sies å være sesongens merkeligste konsept; en dramakomedie hvor de døde blir levende igjen og prøver å bygge opp de sosiale forholdene fra når de levde.

"Viva Laughlin!" - Er basert på BBCs "Blackpool"; en musikalsk dramakomedie om en familiemanns drøm om å åpne et kasino i Nevada.

Fox


Selv om ingen av seriene deres overlevde sist sesong, slår Fox til igjen med ti nye piloter. Blant dem finner vi serier om politi ("The Apostles"), advokater ("Canterbury's Law"), medisinske advokater ("The Cure") og sykepleiere ("Philadelphia General").

"Supreme Courtships" følger livene til seks dommere i høyesterett, mens "NSA Innocent" handler om en familiemann som forvandles til en muldvarp for NSA (National Security Agency). "K-Ville" er nok en politiserie, men har rot i virkeligheten da den bygger rundt politimenn i New Orleans etter orkanen Katrina.

Dark Horizons utvalgte:

"Sarah Connor Chronicles" - En spin-off fra "Terminator"-filmene om den velkjente Sarah Connor og sønnen John som må bekjempe angrep fra fremtiden.

"Them" - Handler om en utenomjordisk terrorcelle som har infiltrert menneskeheten, men som blir overrasket når de begynner å utvikle menneskelige følelser.

"New Amsterdam" - Følger en drapsetterforsker fra New York (Nikolaj Coster-Waldau) som også tilfeldigvis er udødelig.

The CW


Blant pilotene finner vi "The OC"-skaper Josh Schwartz sitt lignende drama "Gossip Girl", som flytter handlingen fra California til New York. Serien "Gravity" følger ferske politimenn under opptrening, og i serien "Reaper" følger vi en dusørjeger som jobber for djevelen.

Dark Horizons utvalgte:

En til nå navnløs serie basert på den britiske "Wild at Heart", som følger en veterinær fra New York som flytter med familien til et reservat i Sør-Afrika, drevet av svigerfaren.

Utilgjengelige i Norge

De fleste av disse seriene kommer sannsynligvis aldri til å dukke opp på norske tv-kanaler, og de som gjør det kommer nok ikke før om et par år, men for dem som har tilgang på nevnte kanaler eller samler på serier utgitt på DVD, er flere av disse seriene verdt å bite seg merke i. Sjansene for at den nye "Lost" eller "Prison Break" har blitt nevnt i denne artikkelen er stor, så hold øynene åpne.

Les mer om kultur på Kulturo.no.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning