Trolldeig

Trolldeig er en fin hobby for store og små. Du kan lage gaver og dekorasjoner på en billig og enkel måte. En hyggelig førjulsaktivitet som også små barn kan ha glede av.

Publisert Oppdatert
Oppskrift på trolldeig:

1 kopp salt
2 kopper hvetemel
1 kopp vann
1 ss matolje og evt. litt tapetlim.

Bland alle ingrediensene godt og kna det sammen til en glatt deig. Legg deigen i en tett pose eller plastboks, slik at den holder seg til den skal brukes.

Tannpirkere er fint å ha hvis du vil holde delene sammen og vann limer mindre deler.

Stek figurene på svak varme (70-80 grader).

Etter steking kan trolldeigen males med vannfarger eller hobbylakk og lakkeres med spraylakk.

Evige pepperkakehjerter.
Bland noen dråper sukkerkulør i trolldeigen, så får du en fin brunfarge som får den til å se ut som pepperkakedeig. Kjevle ut til en leiv og stikk ut hjerter med en pepperkakeform (eller skjær dem ut med en kniv).
Lag et hull øverst og stek som beskrevet. Fest et rødt sløyfebånd i hullet og heng opp i vinduet. Hjertene kan også dekoreres med hobbylakk e.l.

Sukkersøtt.
Ved å tilsette litt konditorfarge i deigen får du en rosa, grønn eller gul deig.

På veggen.
Som oppheng til figurer som skal henge på veggen kan man lage et hull i deigen med f.eks et sugerør. Ikke lag hullet for nær kanten. Du kan også sette i oppheng av metall før figurene stekes eller lime på et oppheng med sterkt lim etter steking. Husk å ta hensyn til vekten. Tunge/store figurer trenger kraftigere oppheng enn små figurer.

Gave fra de minste.
Kjevle ut en tykk leiv trolldeig på en bakeplate. Ved hjelp av en tallerken og en kniv skjærer du ut en pen sirkel og lar minstemann trykke hånden sin ned i leiven.

Hårete.
For å lage hår til figurer av trolldeig er en hvitløkspresse nyttig. Legg en liten kule i pressen og press ut håret. Lim på hodet ved hjelp av litt vann og et lett trykk.

Dørskilt.
Lag morsomme dørskilt av trolldeig, men de fungerer best innendørs. Utendørs vil dørskiltet bli fuktig og ødelagt. Dette kan til en viss grad forhindres med et par strøk lakk på alle sider.

Nettsider:

Hobbykroken
Din Hobby
Trolldeig-tre

Boktips:

Trolldeig

Maries glafigurer

Trylledej

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning