Trådløst nettverk

Det siste året har det blitt mer og mer vanlig med trådløst nett. Prisene er lave og mulighetene store.

Publisert Oppdatert
Etter at det dukket opp trådløste nettverk både her og der, har livet blitt litt enklere for oss med laptop og nett-avhengighet.
Med et trådløst nettverkskort i PC-en kan du komme deg på nett nesten over alt.

Om laptopen ikke har et trådløst nettverkskort integrert, så kan du kjøpe et kort som settes inn i en av slot-ene på laptopen. Riktignok stikker kortet litt ut og har en liten antenne, men disse kortene koster lite og fungerer godt.

Mange hoteller, kafeer og andre "offentlige" steder tilbyr sine gjester trådløst nettverk. Noen steder er det gratis, andre steder koster det noen kroner å koble seg på nettverket.

Du trenger ikke spesielle kunnskaper for å sette opp et trådløst nettverk hjemme heller. Det koster heller ikke så mye som man frykter.
Et trådløst routere får du fra ca 500 kroner og oppover. Trådløse nettverkskort koster fra ca 250 kroner og oppover. Det finnes også rimelige pakkeløsninger. Spør i butikken om du er usikker på hva du trenger.

Vil du sikre deg mot at andre ikke kobler seg på ditt nettverk, så vil du finne informasjon om dette i bruksanvisningen. Det er flere muligheter.

Rekkevidden på et trådløst nettverk vil variere, men som regel er det ikke noe problem å få nettverket til å strekke til å f.eks en enebolig med 3 etasjer.

Om du velger å gå over til trådløst nettverk, så behold de gode, gamle nettverkskablene. Stasjonære PC-er kan med fordel være koblet til med kabel om det er lagt opp til det.

Godt utvalg av utstyr finner du blant annet hos komplett.no
Om du vil ha det enkleste, så finner du som regel det du trenger i butikker som selger datatilbehør og hos elektronikk-kjeder som Elkjøp, Lefdal, Expert og Siba. Der får du også litt hjelp om det skulle være nødvendig.

__________________________________________________________________________

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning