Tips til bordpynting

Her finner du noen tips for dere som liker å bruke noe av det naturen har å by på som bordpynt.

Publisert Oppdatert
Det er jo veldig vanlig å bruke eføy liggende på bordet. Hva med å bytte denne ut med Blåbærlyng! Ved hjelp av for eksempel sølvfarget ståltråd kan disse bindes sammen til lange lenker/girlander som er kjempe dekorative. Den klare grønnfargen holder seg og bladene faller ikke av, selv om du lager dem en dag eller to tidligere. Det lønner seg å bruke blåbærlyng uten bær!!! Hvis man vil kan man jo for eksempel også pynte ståltråden med perler eller glasshjerter osv. eller bruke annen type dekorativ tråd eller bånd. Det lønner uansett seg å prøve seg fram på forhånd. Lyngen er fin å stikke blomster inn i dersom man ikke skal ha oppsatser eller vaser. Det finnes små, enkle "vann-tuber" man kan putte stilkene ned i så ikke blomstene tørster i hjel. Spør hos floristen din!

Dersom man ønsker enkle glassvaser men ikke liker synet av stilkene kan man putte cellofan i vannet. Bare krølle sammen og dytte oppi. Da skjuler man det meste av stilkene og får en stilig effekt. En annen ide er å farge vannet. Dette burde prøves i forkant for å være sikker på at ikke fargen kræsjer med resten av fargene på bordet deres. Man kan også finne steiner, skjell og annet man finner ute å ha oppi vasene. Men husk å vent så lenge som mulig med å putte ting i blomstervannet. Noen ganger kjøper man kanskje blomstene en ekstra dag i forveien for at de skal springe ut. Materialer i naturen harmonerer ikke alltid med det blomstene liker. Kjedlig å ordne blomster 2 dager i forveien også er de visne på bryllupsdagen fordi det kom for mye kalk for eksempel i vannet. En annen ting er jo at vannet kan bli misfarget når det står i et par dager føre. Så la blomstene få "vase-pynten" sin så sent som mulig.

Skal dere bruke flytelys, men synes det blir litt tomt med "bare" lysa? Strø på paljetter i vannet. Det meste vil flyte på vannflaten mellom lysa og gi et kjempefint skinn, og noe vil falle til bunns og "skinne" derfra. Paljettene finnes i mange ulike farger i hobbybutikken og dere finner sikkert noe som passer til dere. Det finnes også utallige ting man kan legge i bunnen av skålen dersom den er av klart glass.

Man kan også bruke kronbladene til blomster man finner ute eller i butikken.

Dessuten er markblomster fra våren og sommeren utrolig romantisk å bruke som bordpynt. Og man sparer masse penger på det. Markblomster er også ypperlig til pynt på servietten, på tallerkenen eller festet til sangheftet.(må gjøres samme dag.)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning