Tips rundt invitasjoner.

Invitasjonen er gjestens første møte med ditt bryllup. Lag den slik at den reflekterer din stil og smak. Det finnes uttallige trykkerier som gjerne trykker invitasjonen for deg, men ønsker du å gjøre noe spesielt ut av det, er det hyggelig å motta en invitasjon du har laget selv.

Publisert Oppdatert
En stilfull og enkel måte kan være å presse blomster og lime disse inn på pent papir. Litt flottere papir får du kjøpt hos bokhandleren din. Papirene finnes både ensfarget og mønstret

En annen idè, som ofte blir godt mottatt, er når brudeparet har tatt bilder av seg selv og limt på invitasjonen. Her går det selvfølgelig også an å få trykkeriet til å hjelpe seg. Har du en god fargeskriver kan du lage hele innbydelsen med bilde selv. Det lønner seg å gå til anskaffelse av fotopapir, slik at resultatet blir best mulig. På nettet finnes dessuten flere sider med bryllupsgrafikk du kan pynte invitasjonene med.

Ofte er det ikke så mye som skal til for å få en bryllupsinvitasjon smakfull og spennende. Det finnes sakser å få kjøpt som i stedet for å klippe rette kanter, klipper i nydelige mønster. Skaffer du deg i tillegg noen meter med silkebånd som du knyter på invitasjonene er du sikker å lykkes.

Silkebånd kan også brukes på mer utradisjonelle måter, som til å "pakke inn" invitasjonene i. Delikat blir det om man i tillegg kjøper tynne gulltråder og knyter sammen med silkebåndene. Prøv deg frem, og finn ut hva som passer din stil, og ditt bryllup best. Til ett vinterbryllup vil det fungere fint om du i tillegg sprayer et lag med "snø" på silkebåndene.

Om du har gått til innkjøp av nydelig litt tykkere papir har du flere muligheter når du skal brette invitasjonen. Hvorfor ikke forsøke å brette arket fire ganger, slik som på bildet til høyre. Gjestene får nesten følelsen av å åpne en gave i det de skal lese invitasjonen.

En annen fin løsning kan være å kjøpe et pent kort, putte det i en tykkere pappramme, og skrive invitasjonen bak. Det finnes også fine kort med små dikt, som kan være glimrende å bruke til innbydelser.

Stort sette er det bare din egen fantasi som setter grenser. Vær kreativ, skriv egne dikt i invitasjonene, eller lån gullkorn fra andre. Det viktigste er at invitasjonene gjenspeiler dere, bryllupet, og kanskje også livet dere skal ha sammen. Om du synes det er vanskelig å finne den beste løsningen for deg, finnes det mange ferdige løsninger også.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning