Tidlig påskepynt

Å lage påskepynt er nesten like koselig som å lage julepynt. Bak en kake eller to, så får du nok tomme eggeskall til påskedekorasjonene.

Publisert Oppdatert
Start med å stikke et hull i hver ende på eggene og blås ut innholdet i en bolle. Om det er vanskelig å få ut innholdet, så kan du røre litt inni egget med noe tynt (f.eks. et sugerør, en tannpirker eller nål). Innholdet bruker du til matlaging.

Fugle-egg

For å lage lekre fugle-egg trenger du maling i forskjellige gråtoner. Det går helt fint å blande sort og hvit maling til dette. Start med den lyseste fargen og "dytt" den forsiktig på med en pensel eller en liten bit fra en svamp. Gjør det samme med de andre nyansene, helt til egget er dekket av små prikker.

Legg gjerne eggene i en kurv med tørkede strå eller mose.

Decoupage-egg

Disse eggene blir flotte uansett hvor klønete du er. Bare klipp ut motiver fra servietter og lim dem på ved hjelp av decoupagelim. Om du vil kan du male eggene før du setter i gang. Avslutt med et nytt lag decoupagelim over motivet når det har tørket litt. Husk å lese bruksanvisningen på limet.

Snirkelmalte egg

Du trenger en veldig tynn pensel og gjerne metallisk maling (f.eks. gull, sølv eller bronse). Bunnfargen kan være hvit (umalt) eller du kan bruke en kontrastfarge. Ta litt maling på penselen og mal små, tynne "snirkler" over hele egget.

Dette er skikkelig pirkearbeid og anbefales ikke for den utålmodige. Men når du først får dreisen på det, så blir eggene flotte kunstverk.

Fargerike egg

Denne metoden passer godt om du maler egg sammen med barn. Eggeskallene er tynne og går fort i stykker når barna skal prøve seg. Legg egget i f.eks en isboks og bruk vannfarge. Vannfargen sprutes på ved hjelp av en stiv, slitt stor pensel. Bruk flere farger. La det tørke før du snur på egget og gjør det samme på den andre siden av egget.

På denne måten dekorerer man egget nesten uten å ta i det og resultatet blir nesten som fargerike fugle-egg.

Smile-egg

Mal eggene i èn grunnfarge og bruk en vannfast tusj til å tegne smilende fjes etterpå. Fjesene kan ganske enkelt bestå av øyne og munn, men du kan også tegne på både ører, nese og røde kinn. Ekstra morsomme blir eggene om du limer på litt hår laget av garn eller vatt til slutt.

Andre ideer:

  • Spray eggene med gull eller sølvlakk.
  • Mal alle eggene i forsjellige farger og legg dem på et fat.
  • Lim små perler på hele overflaten.
  • Kapp av toppen på eggene, legg i bomull og så karse i dem.

    Om du vil dekorere egg som skal spises, så kan du koke dem på vanlig måte og siden legge dem i en kjele med vann som er kokt opp sammen med f.eks. løk, rødbeter, gulrot eller blåbær.

    Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning