Tidene - og lekene - forandrer seg

Barneleker blir mer avanserte!

Publisert Oppdatert
For å møte kravene fra dagens unge "tech-eksperter", kommer barnas teknologiske leker stadig i mer avanserte funksjoner. Og tech-ekspertene blir stadig yngre. I år lanserer Hasbro teknologiske leker for barn ned til toårsalder, i tillegg til noen svært avanserte leker for de noe eldre barna.

Kommunikasjon

De teknologiske lekene blir stadig mer populære og befinner seg på toppen av de fleste ønskelister. Forståelig nok. "Tech"-lekene er alltid i bevegelse; de lever sitt eget liv, og de utvikler nye trekk og talenter over tid.

På denne måten oppfordrer tech-lekene barna til å interagere og kommunisere. Og etter som barna tilpasser seg nye teknologier fra ung alder, blir brukerne av tech-leker stadig yngre og mer avanserte.

Mange tech-leker, som de Hasbro lanserer i år, er tradisjonelle leker som har blitt oppdatert til å passe vår teknologiske tid; for eksempel dukker, teddybjørner og gitaren. Høyt elskede klassikere, men nå med en moderne tvist.

Spill en sang for meg

I år lanserer Hasbro den mest realistiske papegøyen som noen gang har vært tilgjengelig på leketøysmarkedet. FurReal Friends Parrot - en plysjaktig papegøye i naturlig størrelse, som snakker, danser og reagerer på kommentarer.

Den nye funksjonen som er mest verdt å merke seg, til forskjell fra resten av FurReal-familien, er papegøyens evne til, gjennom stemmegjenkjenning, å bruke sine egne engelske setninger til å respondere på forhåndsprogrammerte kommandoer.

Eksempler på dette er "Hello" og "Are you hungry?". Instruksjon i uttale følger med. For hvert spørsmål papegøyen får, vil den velge svar tilfeldig blant åtte ulike alternativer. Det kan spilles inn opp til seks forskjellige norske setninger og svar.

Papegøyen kommer med en helt egen kjeks til å tygge på når eieren vil hvile øret for en liten stund...

Power Tour Electronic Guitar har kommet til liv i samarbeid med en hver rockestjernes favorittmerke: Gibson. Gitaren er tenkt som et verktøy for å oppmuntre barn til å utvikle sin interesse for musikk og lære å spille gitar. Den lærer deg å spille ved å guide deg gjennom akkordene i tolv innebygde melodier, hvorav seks er rockeklassikere. Ettersom gitaren har berøringsfølsomme knapper i stedet for strenger er det enklere for barna å lære seg akkordene.

Ellers er den lik en "ekte" gitar.

Power Tour Guitar oppfordrer til kreativitet; spill fristil som på en normal gitar, eller koble til en mp3-spiller og "jam" i vei til dine egne favorittsanger.

Ganske enkel glede

Denne høsten lanserer Hasbro også den kjente og kjære My Little Pony i en interaktiv versjon for de svært unge. So Soft Newborn Skywishes er rosa og kosete; hun kan snakke og bevege armer og ben. Hun kommer med en ryggsekk som foldes ut som et aktivitetssenter - og appellerer til enhver småpikes morsinstinkter.

For de små guttene er det Itsy Bitsy Spiderman som gjelder. Den 40 cm høye, myke Spiderman-figuren snakker og synger - enten sangen Lille Petter Edderkopp (på norsk) eller signaturmelodien til Spiderman.

Når han synger beveger han armene og hendene opp og ned i en kul imitasjon av bevegelsen som kjennetegner Lille Petter Edderkopp.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning