Test av Påskegodis!

Vi har tygget i stykker kyllinger og kaniner. Men selv om julen varer helt til påske, skal vi ikke måtte nøye oss med dårlige rester..

Publisert Oppdatert
Påsken står for døren og Kvinneguiden kommer derfor ikke unna testen av påskegodis. Vi har testet ni forskjellige varianter av tilfeldig utvalgte sukkerbomber, noe kunne nytes, annet var bilsykfremkallende.

Lureri?

Redaksjonen er enige om at flere av de kjente sjokolademerkene snyter godtegriser for skikkelig påskegodis, de fleste påskeposene inneholder vanlig sjokolade som vi kan spise året rundt mens det bare er den gule emballasjen som er påskepynta.

Vi mener at påskesnop skal være tradisjonell og særegent, inneholde marsipan, farger, hare- og kyllingfigurer. Men det må selvsagt være supergodt i tillegg!
Nedenfor kan du lese kommentarer og resultatet av testen:
1.Nidar Påskefavoritter:
Pris: 51.90 per pose, 11.53 kroner per 100 gram


Kommentarer:
Dette er god sjokolade, men det er rart å kalle det "Påskefavoritter" når posen både inneholder for lite marsipan, og de andre sjokoladene er helt ordinær sjokolade. Sjokoladene får smak fra hverandre, og dette er jo bare vanlig sjokolade i en ny innpakning. Vi tenker ikke på hytta eller fjellet når vi smaker denne.


2.Brynild Påskemix, blandet smågodt:
Pris: 31.90 per pose, 12.76 kroner per 100 gram


Kommentarer:
Her var det ikke mye sjokolade og marsipan! Det er greit at de blander inn noe annet enn sjokolade, det er mye fine farger her og lakrisbåter er godt. Men, det smaker kunstig og har lite med påskesnop å gjøre.. Sikkert fin å putte i påskeegget, for de som ikke gidder å plukke smågodt selv.


3.Nidar Påskemarsipan:
Pris: 34.90 per pose, 17.60 kroner per 100 gram


Kommentarer:
Dette ER påskegodt! Den inneholder mye marsipan og passer bra på fjellet. Kanskje er ikke innholdet det mest spennende, men vi får hyttestemning og merker påskevibber. Denne er selvskreven i påsken, samtidig som den er så god at vi nok må kjøpe noen poser før ferien starter også. Dette er rett og slett skikkelig påskegodis som skiller seg ut fra vanlige søtsaker i butikkene.


4.Anthon Berg, Chocolate:
Pris: 19.90 per pose, 19.90 per 100 gram


Kommentarer:
Dette er en veldig kjedelig pose, det er jo bare sjokoladeegg her! Sjokoladen er god, og det at sjokoladen er formet som egg gjør det jo litt påskete. Posen ser liten og beskjeden ut, men sjokoladen er veldig mektig, så du orker nok ikke alt uansett. Passer for dem som liker mørk sjokolade.


5.Nidar Påskesjokolade:
Pris: 26.90 per plate, 14.90 kr per 100 gram


Kommentarer:
Vi får litt lite påskefeeling av denne, den smaker litt Fruktnøtt egentlig. En av testerne mener dette minner om dårlig Smash. Den er sikkert fin å ha med på skitur i fjellet, og den er god og crispy. At fruktbitene setter seg fast i tennene er en liten nedtur..

"Ekstra fin melkesjokolade" står det på pakningen. Vi kan ikke helt merke at selve sjokoladen skiller seg noe ut fra annen sjokolade, men kjeksbitene er gode.


6.Anthon Berg Marsipanegg:
Pris: 33.90 per pose, 27.30 kr per 100 gram


Kommentarer:
Dette er skikkelig marsipan! Noe helt annet enn all annen ferdigmarsipan, og man kjenner tydelig forskjell på denne og Nidar sin. Sjokoladelaget rundt eggene smaker også godt. Marsipanen er mektig og god, og det holder leeenge med en liten pose.


7.Oster-Hasen Melkesjokoladeharer:
Pris: 22.00 per pakke, 36.60 kr per 100 gram


Kommentarer:
Disse var skikkelig ekle, det smaker julekalendersjokolade! Innpakningen er fin, men vi vil ha norsk sjokolade! Det virker nesten som de har smeltet om julesjokoladen og laget påskesjokolade i stedet. Nissen smaker best som nisse, ikke som hare! Prisen er høy, men her betaler man jo egentlig ikke for sjokoladen, men mest for pakningen.


8.Freia Melkesjokoladehare:
Pris: 16.90 per stk, 19.80 kr per 100 gram


Kommentarer:
Melkesjokolade er godt, men dette er jo ikke påskegodis egentlig. Den smaker akkurat likt som melkesjokolade, men den koster mye mer enn en vanlig plate på grunn av innpakningen av sjokoladen. God, men ikke akkurat hyttestemning, og ikke noe must verken i påskeegget eller på skitur.


9.Minde Påskemix:
Pris: 52.90 per pose, 13.25 kr per 100 gram


Kommentarer:
Dette var skikkelig dårlig! Her er det lite utvalg og sjokoladen smaker ikke godt. Bringebærgeleen i den ene sjokoladevarianten smaker kunstig, nesten som dårlig julebrus!


Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning