Sykkelig på fjellet!

Ønsker du en billig, miljøvennlig og fantastisk ferie er det bare å hive seg på sykkelen. Vi viser deg de vakre sykkelrutene!

Publisert Oppdatert
Norge er langstrakt og frodig, spektakulært og unikt. Naturen kan målbinde de fleste med skyhøye fjell, dype fjorder og enorme fosser. Med utallige gamle veier og brede vidder, kan selv en traust nordmann la seg imponere av synet.

Spektakulært

Tenk deg å rulle nedover en grusvei høyt på fjellet. På den ene siden bruser fossen og dusjer deg lett. På andre siden reflekteres skinnet i det grønnbrune gresset. Den store sletta tar imot solen som steiker på den knallblå himmelen.

Luften er frisk og skarp, her kan man åpne opp lungene og kjenne at eksos, støv og kebablukt er milevis unna.

Det er herlig å tråkke på den rette flaten, så litt oppover, så full guffe nedover. Svetten pipler, men ikke til det ubehagelige, luften kompenserer. Solen bruner, snart skal dere raste og kanskje bade i fjellvannet.

Foten presser, leggene strammer, lårene yter, rumpa beveger seg, hendene kniper, bicepsene kontrollerer, ryggen støtter, hodet fryder seg!

Søt pause

Dere tråkker forbi gamle hus og hytter, historie på skilter, små hi og spor etter hester.

Nytelse, glede, trening og læring - alt absorberes på samme tid, og dere betaler med ingenting annet enn krefter og lykke!

Etter god mosjon er det tid for pause. Dere finner en hvilesten med mose, legger dere mot solsteiken og nyter kald drikke og ferske brødskiver med brunost. Pausen kjennes unektelig fortjent ut, og maten smaker alltid best ute i naturen!

Virker det fristende å dra på sykkeltur i sommer? Ta en kikk nedenfor og du kan planlegge hvilke ruter som passer best til deg og din kjære, familien eller venner.
 

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning