Sy en pute til den firbeinte

Det koster å ha kjæledyr. Lag en fin pute/seng til hunden eller katten av ting du garantert har liggende i hjemme.

Publisert Oppdatert
Begynn med å finne frem enten en gammel skumgummimadrass eller en dyne som ikke er i bruk. Skumgummimadrassen klippes eller skjæres til ønsket størrelse og fasong, dynen brettes til den er passe stor. Om du bruker en dyne, så er det lurt å feste hjørnene, slik at den holder fasongen.

Trekket syr du av tekstiler som kan vaskes og som tåler en omgang med juling. Bruk gjerne et pledd eller møbelstoff. Men det er såpass enkelt å sy et trekk at du med fordel kan lage et nytt om det første har kort levetid.

Enkelt!

Klipp eller brett stoffet til riktig størrelse (det er bedre med for stort enn for lite trekk) Sy sammen alle sidene utenom en på vrangen. Vreng trekket og sy borrelås på den åpne siden. Du kan selvsagt bruke glidelås eller knapper også, men borrelås er det aller enkleste.

Om du ønsker å pynte puten litt ekstra, så kan du feste dusker i hjørnene og matchende pyntebånd i sømmene. Bare pass på at det tåler å bli vasket.

Hent gjerne inspirasjon fra butikker/nettbutikker som selger hundeutstyr. Det finnes mye lekkert som du kan herme litt etter og samtidig ser du hvor mye penger du kan spare.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning