Studentstolene

Stoler for offentlige rom, for bruk i møte, konferanse- og kantinesituasjoner, var temaet for en møbelkonkurranse i regi av Designers Saturday, årets store norske designerhappening.

Publisert Oppdatert
Alle norske designstudenter på høgskole- og universitetsnivå ble invitert til å delta i konkurransen. Målet var å knytte kontakter mellom nye designere og produsenter. 22 prototyper ble anonymt levert inn. Juryen besto av møbelhandler Robert Tandberg, interiørarkitekt og møbeldesigner Linda Evensen og professor og jyryformann Svein Gusrud.
Følgende tre stoler ble plukket ut som vinnere, alle laget av studenter ved møbeldesignstudiet ved Kunsthøgskolen i Bergen.

Gullstolen

Hvite "Shuttle" av Geir Sætveit havnet på førsteplass. Stolen har et brettet, polstret sitteskall med understell av rustfrie rør. Juryen mente stolen har retropreg og potensial for videreutvikling.

Sølvstolen

Sølv gikk til "Frøy", en moderne utgave av en tradisjonell lenestol, laget av Siv Lier Johansen. Det er tilført et personlig uttrykk, særlig i ryggens detaljrikdom. Stolen dekker mange bruksområder ved sitt klassiske tidløse uttrykk, ifølge juryen.

Bronse

Stablestolen GTO av Lars Tornøe fikk bronse. Stolen består av to visuelle elementer, en del som bærer, og en som blir båret. Stolen har retropreg, og bør ifølge juryen videreutvikles.

__________________________________________________________________________

Foto: Chris Harrison

I samarbeid med Min Bolig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning