Storbyer i Europa

Hva vet du om Europas storbyer?

Sjekk kunnskapen her.

Hva vet du om Europas storbyer?

Start quizen

Publisert Oppdatert

Er du sugen på å ta en langweekend i en av Europas storbyer denne våren?

Eller kanskje du allerede har bestilt en tur til årets sommerferie?

Da er det moro å ha litt kunnskap om destinasjonen.

Hvorfor ikke ta quizen vår øverst?

Fakta om Europa

Og i mellomtiden kan du lese litt fakta om vår verdensdel:

  • Europa er en verdensdel som dekker den vestlige delen av kontinentet Eurasia, og omfatter omkring 10 millioner km² med ca. 700 millioner innbyggere, hvilket utgjør 6,7 % av landarealet og 10,2 % av folkemengden på Jorden (2009).
  • Europa grenser mot Nord-Amerika vest for Island og Asorene i Atlanterhavet, og nord for Svalbard og Frans Josefs land i Nordishavet. Gibraltarstredet og Middelhavet danner den sørlige grensen mot Afrika.
  • Grensen mot Asia går ved Dardanellene, Marmarahavet, Bosporos, Svartehavet, Azovhavet, Kuma-Manytsjsenkningen, Det kaspiske hav, Embaelven, Uralfjellene og Karahavet.[1]
  • Europas territorium fordeler seg på 46 suverene stater som anerkjennes både av hverandre og av De forente nasjoner (FN). Tre av disse statene (Russland, Kasakhstan og Tyrkia) har størstedelen av sitt territorium i Asia, mens fem (Andorra, Liechtenstein, Monaco, San Marino og Vatikanstaten) er såkalte mikrostater med svært lite folketall og areal. I tillegg er det to (Kosovo og Transnistria) de facto selvstyrte europeiske stater som har erklært uavhengighet som ikke anerkjennes av FN.
  • 27 europeiske demokratier er tilsluttet Den europeiske union (EU), et omfattende samarbeide med sitt utspring i perioden etter den annen verdenskrig. Medregnet EUs medlemsstater har Europarådet 47 medlemsland.

(Kilde: Wikipedia)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning