Sparsomt nyttårsforsett

Vi har i snitt brukt neste 10 000 kroner hver på juleshopping. Slik sparer du mer!

Publisert Oppdatert
Over 20 prosent er finansiert med kreditt, og vil spise opp en del av vår disponible inntekt de nærmeste månedene. Det kombinert med at mange faste kostnader forfaller nå i januar, kan gi oss en røff økonomsik start på det nye året. Da er det så absolutt duket for økonomiske nyttårsforsetter!

De siste årene har vi nyt godt av solid økonomisk vekst. Det har ført til et historisk høyt forbruk. Salget av alt fra dyre biler, flaskevann og eksklusiv mat er mangedoblet og vi bruker mer penger på egenpleie enn noen gang tidligere. Vi har levd høyt og godt!

Fordelen med det er at det er en rekke småting vi kan kutte ned på, og mange små grep vi kan ta for å kutte kostnadene. Og det uten av det går nevneverdig utover livskvaliteten.

Lag et budsjett

Bruk januar til å få full oversikt over økonomien din. Spar på alle kvitteringer. Slik at du på slutten av måneden kan lage en oppstilling over hva du har brukt penger på. Det bli vanligvis både overraskende og interessant lesning.

Det blir lettere å disponere og planlegge forbruke når vi har innsikt i vårt eget forbruksmønster. Bruk informasjonen til å bestemme deg for hvilke kostnader som skal kuttes.

Slik kutter du kostnadene

Typiske småkostnader som vi totalt bruker mye på, og lett kan kuttes kan være:

  • Mye penger blir lagt igjen på kafeer og utesteder. En cappuccino eller latte om dagen blir en del penger i løpet av en måned.

  • Hurtigmat, enten det er på snackbarer eller i eksklusive delikatesseforretninger, er dyrt.

  • Gå til bussen i steden for å ta taxi. Det vil også gjøre det lettere å holde flere andre populære nyttårsforsetter - nemlig vektreduksjon og bedre helse.

  • Drikk vann fra springen i steden for å kjøpe flaskevann. Det er både billigere og sunnere.

  • En tredjedel av husholdninger består av 1 person. Det er dyrt å kjøpe porsjonspakninger. Kjøp større forpakninger og frys ned.

  • La deg ikke friste av januarsalgene. Ikke kjøp alt det du kanskje kan trenge en gang i framtiden fordi det er billig akkurat nå.

  • Kjøp ikke det du egentlig ikke har råd til - unngå kjøp på kreditt. Kjøp på avbetaling, forbrukslån og bruk av kredittkort er dyrt.

    Lykke til med økonomien i 2008!  • Les mer på Kvinnesiden.no!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning