Søtt og godt!

Påsken er sjokoladetid og det må da være lov å gomle i seg litt? Nå viser det seg at du kan nyte herligheten med god samvittighet!

Publisert Oppdatert
Det er alle sjokomaners ønske at favorittkosen på en eller annen måte kan være sunt for dem. Nå kan det hende at sjokoladefabrikkene oppfyller ønsket!

Antioksidanter

Mars Inc, fabrikken som lager Milky Way, Snickers og M&M sjokolade lanserte nylig en ny linje av produkter laget av sunn, mørk sjokolade som selskapet selv påstår har gode helsefordeler. Produktet som heter CocoaVia, er laget med en mørk sjokolade som inneholder flavanol, en atioksidant funnet i kakaobønner, som skal virke blodfortynnende på samme måte som medisinen aspirin, i tillegg kan det senke blodtrykket. Snacksen er beriket med vitaminer og kolesterolreduserende planteoljer fra soya.

Sjokolade som medisin

En studie publisert av American Heart Association, konkluderer med at sjokolade inneholder forskjellige stoffer som antioksidanter, noe som potensielt kan redusere hjertesykdommer. Forskerne har enda ikke funnet ut nok informasjon til å anbefale sjokolade som en del av dietten.

Andre store sjokoladeselskap har også begynt å promotere flavanol-antioksidanten i sine mørke sjokolader, for eksempel Hershey's Extra Dark, som ble introdusert for to år siden med informasjon på emballasjen om at den inneholder 60 prosent kakao og et høyt nivå av flavanol.

Salgsøkning

Mørk sjokolade som inneholder mer flavanol enn vanlig sjokolade, er den typen sjokolade som vokser raskest av alle på markedet ut i fra en produksjon på 10 milliarder dollar per år! Hershey raporterer om en salgsvekst på 11.2 prosent på de siste fire årene.

Og siden det norske markedet pleier å følge på, så finner vi nok sjokolade med mer flavanol enn vanlig i norske butikker om en stund også.

Kilde: msnbc.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning