Sommerspill

Det er ikke alle som orker å sitte stille i solen i timesvis. Få med deg hele familien og lek i hagen eller i nærmeste park/strand. Her får du noen tips til morsomme sommerspill for hele familien.

Publisert Oppdatert
Badminton
Du trenger ikke mye plass eller utstyr for et lite slag med badminton. Pakker med badminton-utstyr finner du gjerne på bensinstasjonen eller i dagligvarebutikken. Bruk din egen hage eller finn en liten gressflekk et sted i nærheten (asfalt duger også).

Boccia
Dette er en populær aktivitet rundt om i verden. Boccia spilles med 6 røde, 6 blå og en hvit ball og dere bør være minst 4 personer (2 lag). Målet er å få sin(e) kule(r) nærmest den hvite ballen. Det er selvsagt lov til å klinke vekk det andre lagets kuler underveis.
Kulene får du ofte kjøpt på samme sted som badminton-settene.

Kubb
Dette er et gammelt spill som fortsatt er populært. Målet er å velte det andre lagets "kubber" og siden "kongen" som står i midten. Du trenger en gressflekk på 5x12 meter og minst 2 deltagere.
Regler og veiledning finner du blant annet her .

Crocket
De fleste har sikkert spilt crocket en eller annen gang som barn. Og dette gamle spillet er fortsatt populært. Målet er å klinke en kule gjennom porter som settes ned i gresset. Det er lov til å klinke bort motstanderenes kuler underveis.

Om du ikke har utstyr til noe av dette tilgjengelig, så kan du sette tomme bokser i en pyramide. Forsøk å velte flest mulig av boksene ved hjelp av en liten ball (f.eks en tennisball). Her kan gjerne de minste stå litt nærmere boksene, mens de voksne må stå et stykke unna.

God spillsommer!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning