Sommersjekk av takpapp

Bor du i et eldre hus med flatt tak belagt med takpapp, kan en sommersjekk forhindre dyre vannskader senere på året.

Publisert Oppdatert
Hvis vi skulle være så heldige å gå inn i en periode med bakende sol uten utsikter til regn, kan det godt hende at bønder og gartnere begynner å klage, mens resten av oss vil være takknemlige. Og de heldige er ikke bare de som har feriedager igjen - eiere av hus med flate tak kan også glede seg. Særlig hvis takpappen har sett bedre tider, vil en omgang med sol og tørke gjøre godt.

Sommerens varme dager er ikke bare det beste tidspunktet å sjekke taket på, det er også den beste tiden for å foreta reparasjoner.

En enkel sommersjekk av gammel takpapp kan forhindre dyre vannskader senere på året.

Når det gjelder tak som er mellom 25 og 30 år gamle, skal man særlig være oppmerksom på overgangene ved for eksempel lufteventiler og skorstein. Avløpsrørene kan dessuten være tilstoppet med blader og skitt. Det fører til at regnvann ikke renner bort, men står som en "sjø" på taket, noe som gir økt risiko for nedsiving i konstruksjonen.

Hvis taket allerede er så skadet at det må skiftes ut, kan man få laget en helling på taket når man legger den nye takpappen, så regnvannet får en mulighet til å renne vekk.

(Artikkelforfatteren er tilknyttet Berlingske Tidende)

__________________________________________________________________________

I samarbeid med Min Bolig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning