Sommerens smykker lager du selv

Nå er alt lov på smykkefronten. Slå deg løs med perler i alle regnbuens farger og få sommerens mest personlige smykke. Vanskelighetsgraden bestemmer du selv.

Publisert Oppdatert
Enkelt perlekjede eller armbånd

Et kjede eller armbånd lager du på en liten time. Du skal ha mange tommeltotter for å ikke få det til.

Bruk transparent smykketråd og perler i farger og størrelser du selv liker. Med store perler går det raskere, men det blir gjerne litt klumpete om du bruker kun de største perlene.

Klipp til en tråd som er litt lengre enn det du tror at er passe. Begynn gjerne med perlene på midten, slik at du får symmetri. Træ på perlene fra begge ender. Smykkelåsen knyter du på til slutt og stikker endene inn i de ytterste perlene.

Med sølvtråd

Bruker du i stedet en litt stiv sølvtråd (smykketråd), så har du flere muligheter. Sett på noen perler og prøv deg litt frem. Tvinn og bøy tråden ved hjelp av en pinne.

Det kan være lurt å sette på mange perler før du begynner å bøye, så slipper du å kutte tråden flere ganger.

Skinnremmer

Tynne skinnremmer (ja, slike som vi brukte på 80-tallet) kan du også pynte opp med perler. Eller du kan knytte, tvinne og flette dem til et armbånd eller halskjede.

Tykkere skinnremmer kan du pynte med nagler eller trykke ut mønstre i .

Hårpynt

Hvis du vil ha matchende hårpynt, så kan du bruke vanlige hårspenner, klikk-klakk-spenner eller enkle hårbøyler. Bruk sølvtråd og perler som surres godt fast.

Det samme kan du gjøre med kjedelige, ensfargede sko. Sterkt lim kan erstatte sølvtråden. På tøysko kan du bruke nål og tråd.

I hobbybutikker får du også kjøpt kroker til ørepynt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning