Slik får du julestemning!

Det ser ut til at regnvær og plussgrader har satt standarden for desemberværet i år. Heldigvis går det fint an å få julestemning allikevel!

Publisert Oppdatert
Nesten 300 stykker svarte på Kvinneguidens første kalenderoppgave der vi spurte om hva dere gjør for å skape julestemning til tross for mildvær og manglende snø. Her er et lite utvalg!

- Da tenner jeg lys, setter fram julekaker, beundrer adventskalenderne og lager julete eller gløgg.

- Da tar vi en tur i botanisk hage på Tøyen, "låner" en enerbærbusk, tar den med hjem i stua, samler venner og kjente og traller i vei "så går vi rundt om en enerbærbusk, enerbærbusk..." Alt dette mens vi serverer sterk gløgg og brente pepperkaker selvsagt.

- Jeg kjøper gjerne noen duftlys som lukter litt jul, med kanel eller appelsin, da blir det julestemning på meg uansett om det er snø eller ikke.

- Jeg inviterer tantebarna til pepperkakebaking og juleverksted. Vi spiller julemusikk, lager julepynt, baker og tyvsmaker på kakepynten. Grøt med mandel hører selvsagt med til en slik anledning, det elsker både tante og barna.

- Da tenner vi lys, hører på julemusikk eller ser en koselig julefilm (har allerede sett Alene Hjemme og Polarexpressen.

- Jeg setter 3 store lykter med lys i på trappa, henger et girlander med lys rundt døren, og henter fram kongerøkelsen. Så henger jeg opp rødrutede gardiner på kjøkkenet, og fyller en stor vase med furukvister som jeg setter oppå den rødrutete duken på bordet. Sammen med et kalenderlys og noen røde epler blir det riktig så "julete", spesielt når jeg legger et rødt pledd over kjøkkensofaen, og fyller fruktkurven med mandariner.

- Da fyrer jeg i peisen, tenner mange stearinlys og brenner kongerøkelse. I vindusskarmen står tre blomstrende svibler som også gir juledufter. Og med klementiner, julete, en forsmak på julebaksten og julemusikk fra cd-spilleren er det bare å krype ned i sofaen og nyte adventstia.

- Jeg drar på jobb ekstra tidlig! Da kan jeg reise hjem mens det enda er lyst og hente barna tidlig i barnehagen slik at vi får litt tid sammen på dagen.

- Musikk er viktig! Jeg setter på favorittjule-CD'en før jeg setter meg godt til rette i sofaen med en kopp varm og god gløgg. Det skal faktisk ikke mer til!

- Lager en helt grusom mixtape av alt den verste og mest julete musikken du kan tenke deg, og lar den surre og gå i bakgrunnen.

- Julestemningen kommer når jeg har hengt ut juletrelysene langs kanten på verandaen, det lyser opp og forteller at snart er jula her.

- For å få julestemning i disse tider sørger jeg for å ha det fint og ryddig rundt meg. I går f.eks, tente jeg masse telys rundt omkring, lagde meg en kopp te, og gjorde siste finishen på sambos julekalender. Noen av gavene pakket jeg ganske forseggjort inn med gråpapir, hyssing, lakkstempel og "bær" i gull og rødt. Hadde julefilmen "All I want for christmas" på også. Koste meg skikkelig!

- For meg er jul mer en tilstand enn noe rent fysisk.Det er den gode følelsen av å kunne tilbringe tid sammen med de jeg er glad i,å lage julepynt,skrive julekort og gjøre meg flid med innpakkingen av julegavene. Og gjerne med en julecd i bakgrunnen og et krus rykende varmepletoddy.

- Tar meg en tur ned til byen for å se på all juledekorasjonene som er hengt opp, går hjem, setter meg i sofaen med en varm kakao og hører på julemusikk. Lukker øynene og ser for meg den perfekte jul, når snøen laver ned i store snøkrystaller, det er heeeelt vindstille, og det har vært mørkt hele dagen...*sukk*

- For å skape julesteming her så tenner vi masse røde stearinlys, brenner telys og fyrer i ovnen. Deilig selv om det ikke er så kaldt ute akkurat. Ute på terassen har vi satt opp juletre med blinkende lys, og det skaper god julestemning det. Klementiner og røkelse, og røde juleduker og gardiner skaper også julestemning, og de ble hengt opp i går. Har på julecd'en til Kenny Rogers og Dolly Parton, og da er det nesten jul alt.

- Da venter jeg til det blir mørk, tenner stearinlys og baker pepperkaker mens jeg har på julemusikk.. Såklart må man også ha på kongerøkelse slik at det lukter ekstra jul.

- Da pynter ein til jul i huset og bruke mykje stearinlys. Så lager ein seg pinnekjøtt og drikk raud julebrus og varm gløgg. Og drømmer om den dagen ein vaknar opp til ordentleg kvit jul, så ein kan pakke seg godt inn i varme klede og gå ein kveldstur med sin kjære medan snøen glitrar rundt deg.

- Levende lys inne, julelys ute, glögg, pepperkaker, skrive julekort, pakke inn gaver, bake julekaker og vaske og pynte til jul.

- Da forbereder jeg julen som vanlig. Kakebaking, levende lys, ser på "Jul i svingen" og koser oss sammen med familien.

- For å få opp julestemning må ikke jeg ha snø ute. Så nå når det er så mildt, blir det som før. Jeg setter på litt julemusikk, og vasker huset med grønnsåpe, og henger opp litt julepynt denne første dagen. Og det er nok for at jeg skal føle at snart er det jul.

- Gleder meg til julegrøt og gløgg hos noen venner neste søndag, tenner opp i peisen, går tur i høst/vintermørket og innbiller meg selv at nå kommer snart snøen...

- I dag har jeg gledet min mor som er 83 år. Har vasket vinduer og hengt opp julegardiner. Hang opp adventstjerna og pyntet med lilla lys.. Dette er en fin tid til å tenke på andre.

i_231900

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning