Skal du holde tale?

Skal du holde tale i bryllup? I bryllup finnes klare regler for hvem som skal holde tale. Enten du er brudgom som skal holde hovedtalen, eller en gjest, kan du finne gode råd til i denne artikkelen.

Publisert Oppdatert
I brylluper finnes klare regler for hvem som skal holde tale. I tillegg er gjerne ordet fritt etter desserten, men husk at toastmasteren alltid skal ha fått beskjed på forhånd om du ønsker å si noe.

Liker du ikke å holde tale, men tilhører en av dem det forventes noen ord fra, kan du tenke på at brudeparet helt sikkert blir glad for noen ord fra deg, uansett om du ser på deg selv som en god taler eller ikke. Kanskje overrasker du stort og holder en glimrende tale selv om du i utgangspunktet trodde du ikke kom til å beherske kunsten.

Små tips til talen

- De fleste trenger ett notat med stikkord når de skal holde bryllupstale. Ikke skriv stikkordene på ett vanlig hvitt ark. Kjøp ett flott kort, som matcher antrekket ditt, og skriv stikkordene på det. Elegant!

- Om du pugger de første linjene i talen din slik at du kan dem uten å se på "jukselappen" får du den nødvendlige tryggheten til å fortsette.

- Om du synes det er vanskelig å holde en tale så finn frem konkrete gjenstander du kan vise frem. Hver ting bør bety noe for brudeparet.

- For å gjøre en tale litt mer spennende og original kan det være en god ide å bruke bilder på en prosjektor samtidig som man holder talen. Dette er spesielt lurt om man er litt nervøs for en tale, for da får en vekk fokuset fra seg selg og heller fokuset på bildene som vises. Bildene kan være fra barndommen og oppveksten eller andre ting man ønsker å ta med i en tale

Brev

En av Kvinneguidens brukere skriver følgende:

Jeg følte at det skulle bli vanskelig å holde en tale som var like god som alle de andre sin.

Alternativet med å skrive en sang var ikke aktuelt da jeg hadde skrevet nesten alle sangene til festen selv.

Jeg valgte derfor å skrive mine tanker som et brev. Dette var et ideelt valg siden vi ble kjent gjennom en evig brevveksling i flere uker.

I brevet (som jeg leste opp for ham under middagen) fortalte jeg litt om hva som har vært, hva som er, og hva som jeg håper kommer.

Jeg avsluttet brevet med diktet 8 roser som jeg hadde modifisert lett for anledningen. Samtidig med at jeg leste det overrakte jeg ham 8 mørkerøde langstilkede roser.

Det gjorde kjempesuksess

Talenes rekkefølge

Mer om bryllupsmiddagen og talenes rekkefølge finner du i denne artikkelen .

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning