Sett det i en ramme

De fleste har flotte ting liggende i skap og skuffer. Ting som ikke kan brukes og som man ikke har hjerte til å kaste. Kanskje du kan sette på en ramme og henge det på veggen?

Publisert Oppdatert
Bilder havner i glass og ramme og henges opp på veggen. Rammer er som regel laget for flate, tynne ark. Men det er ikke noe i veien for å ramme inn ting som bygger noen cm heller. Det krever bare litt kreativitet.

Barndomsminnene
Om du har en utslitt dukke eller en kjole fra den gang du var liten som ikke lenger er i bruk av egne barn eller andre, så kreves det ikke mye for å få det ut av skapet og opp på veggen. Klær kan man stort sett klare å få inn i en vanlig ramme. Trekk bakplaten i rammen med et tynt stoff som passer eller sett inn papp i en egnet farge. Fest plaggene på bakplaten ved hjelp av små nåler og sett dem inn i rammen.

Tingene som tar litt mer plass, som et kosedyr eller en dukke krever mer plass. Tittekasser fungerer fint, men finnes stort sett bare i små størrelser. De kan males innvendig og utvendig. Du kan også bruke en vanlig ramme uten glass. Den bør være litt kraftig og gjerne bygge litt ut fra veggen. Trekk bakplaten med stoff og fest med knappenåler. Om det ikke er glass i rammen vil det som regel samle litt støv. Kanskje du har en ramme der glasset er knust?

Samleobjektene
En eller annen gang har vi vel alle samlet på noe. Uansett om samlingen bare ligger der eller om du fortsatt samler, så passer det fint å få det opp på veggen.
Servitter, frimerker, pressede blomster, knapper, spill- eller fotballkort, autografer og mange andre ting skal fint settes inn i en ramme. Kjøp flere enn du trenger, slik at du har til fremtidig samling også.
Om det ikke kan festes med lim eller nåler, så kan du kanskje bruke en liten bit med "kitt". Det går som regel greit å ta av etterpå.

De vakre tingene
Du har sikkert arvet eller kjøpt noe pent en gang, som ikke passer eller kan brukes. Smykker er gjerne en slik ting. Det er disse tingene du stadig flytter på i smykkeskrinet eller som ligger bortgjemt og innpakket i en eller annen boks eller skuff. Fest dem i en liten ramme og heng dem opp.

Rammer
Rammer får du i alle prisklasser. Fra de enkle, ubehandlede "billigrammene" til de kraftige gullforgyldte som koster flere tusen kroner. Mange har rammer stående i en eller annen bod fordi de ikke passer til noe eller fordi bildet som er inni ikke er særlig pent. Ta ut og legg "ubrukelige" bilder mellom to stive papp-plater som sikres med litt tape i kanten. Merk platene godt, slik at du finner det igjen. Rammen bruker du til noe annet.

Til de "flate" tingene kan du gjerne kjøpe rimelige rammer. Disse finner du i møblebutikker og "billigbutikker" (Europris, -nille osv). Som regel er disse relativt enkle og finnes gjerne i sort, sølv, gull eller ubehandlet tre. Tre-rammene maler eller beiser du fort i en passende farge. Klipsrammer kan også brukes.

Tittekasser til tingene som bygger litt får du blant annet kjøpt hos IKEA, Panduro og i hobbybutikker. De kan også lages av trekasser (f.eks gave-kasser til vin). Få en glassmester til å skjære til glass og fest med f.eks klar silikon.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning