Send et julekort

Det er morsomt få julekort fra venner og kjente. Her er noen tips til hvordan du kan lage dine egne julekort.

Publisert Oppdatert
Ferdige, blanke kort kan kjøpes i bokhandelen og i hobbybutikker. Med disse har du er fint utgangspunkt for å lage personlige og morsomme julekort.

Fotokort.

De fleste har vel sendt eller motatt julekort med bilder. Men det trener ikke å være et fotografbilde av småtten med en ferdigtrykket julehilsen.
Klipp i bildene, eller legg på effekter i et bildebehandligsprogram. Lim på små figurer og skriv med gull- eller sølvpenn.

Kort med korssting.

Lag et lite broderi med korssting og montèr det i et kort med utstanset ramme. Slike små broderier kan kjøper i "pakker", der alt er inkludert.

Fra minstemann.

La barna leke seg med fargeblyanter, maling og glitter. Større barn kan kanskje dekorere selve kortet, men det kan bli like fint å lage kunstverket på et stort, hvitt ark. Så kan de fineste delene av arket klippes ut og limes på et kort.

Litt mer enn et kort.

En mellomting mellom kort og julegave får du ved å legge en liten overraskelse inni kortet (eller som dekor utenpå kortet).
En liten pose med krydder, et flax-lodd, hjemmelaget julepynt eller din favorittoppskift på julekaker.

Mer på hjertet?

Til venner og familie som bor langt unna kan det være en idè å skrive et julebrev. Fortell hva som har skjedd siden sist og pynt med bilder o.l. Skriv for hånd på fint papir eller bruk PC-en og skriv ut på farget papir.

Fargede og dekorerte konvolutter og julefrimerker gjør stor forskjell.

Fikk du for dårlig tid? Eller har du kanskje 10 tommeltotter? Lag julekortet på PC-en din og send som vedlegg til en e-post.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning