Tenker menn BARE med pikken?

Menn trenger ingen signaler fra en kvinne for å tro at hun er seksuelt interessert i han, viser nye studier. I løpet av fem minutter kan en mann innbille seg at vi er interesserte, selv om vi ikke er det.

Publisert Oppdatert
Det ser ut til at menn ikke trenger noen signaler for at han skal tro at det ligger en seksuell spenning i luften. Når en mann møter en kvinne for første gang, kan han allerede etter å ha snakket med henne i fem minutter tro at det ligger noe mer enn normal vennlighet bak, avslører forskere.

-Vi begynte denne studien med bakgrunn i at vi ville forsøke å identifisere menn som «overseksualiserer» kvinner, intervjue dem, og til slutt forsøke å hjelpe de til å slutte å trakassere kvinner seksuelt, både på jobb og i det private, sier lederen for studien Maurice J. Levesque, professor i psykologi ved Elon University i North-Carolina.

-Vi ville undersøke om den tradisjonelle «machomannen» stod bak disse tilnærmelsene, eller om det forekom blant alle menn, sier Levesque, og legger til at det at det var nettopp det det gjorde.

-Å være karakteristisk «macho» hadde ingenting med hyppigheten av seksuelle tilnærmelser å gjøre, sier forskeren.

Kvinner trenger kjemi for å få tenning

I studien ble 43 menn og 43 kvinner satt i par med en person av motsatt kjønn som de aldri før hadde møtt. De ble fortalt at studien dreide seg om hvordan de klarte å holde flyten i en samtale med en fremmed person. De snakket sammen i fem minutter, og ble deretter intervjuet av forskerne. Spørsmålene gikk på hvordan de oppfattet seg selv, samtalepartneren, og samtalen generelt. Noen av faktorene handlet om hvorvidt de fant samtalepartneren fysisk attraktiv, ekstrovert, seksuell, sexy og flørtende.

Mennene i undersøkelsen rangerte kvinnene høyere på seksualitetsskalaen enn det kvinnene gjorde om mennene.

-Og det viktige; Det var ikke bare når det var en tydelig kjemi mellom partene at mennene seksualiserte kvinnene, forteller Levesque.

-Mennenes oppfatning om at kvinnen var seksuell hadde ingenting med å gjøre om han oppfattet henne som ekstrovert, åpen, og heller ikke om hun var spesielt vennlig.

Charles Hill, professor i Psykologi ved Whittier Collegei California er ikke overrasket over resultatene.

-Testosteron bidrar til økt seksuell lyst, sier Hill, men legger til at det gjør også hormonet oxytocin, som også finnes hos begge kjønn.

-Forskjellen er at oxytocinnivået hos kvinner øker når hun har eggløsning, er gravid eller ammer. Hormonet bidrar til økt «medmenneskelighet», og kan være årsaken til at studien viste at kvinner er avhengig av en god personlig kjemi med en partner for at hun skal se på han med et seksuelt blikk, avslutter Hill.

Kilde: healthday.com

Foto: dreamstime.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning