Tenker han kun sex?

Ny studie viser at når en kvinne og en mann møtes, er det størst sjanse for at mannen tenker mer på sex fremfor noe annet. Det er iallefall mennene som tør å innrømme det.

Publisert Oppdatert
Studien gjort av magasinet Psychology of Women Quartely, ble gjennomført på 43 menn og 43 kvinner. Deltakerne fullførte en undersøkelse om seg selv. Undersøkelsene var designet for å kunne fremme og skille tankegangen til menn og kvinner.

Forskjellen

Resultatet av studien ble at den seksuelle tiltrekningen menn føler for kvinner er avgjørende for hva de synes om kvinnene som partnere generellt, mens for kvinnene spiller flere punkter som samtalepartner og god kjemi en større rolle til sammen. Forskerne kom frem til at forskjellene mellom kjønnene er og blir svært store men at det er blant annet det som gjør at motsetningene tiltrekkes av hverandre.

Møtet

Forskerne paret menn og kvinner som ikke kjente hverandre. Parene satt ved et bord for to og snakket sammen i fem minutter. Forskerne gav parene råd som å bryte isen ved å introdusere seg for hverandre og snakke om positive og negative opplevelser fra universitetstiden. Etterpå skiltes parene. Men før de gikk videre, fullførte de undersøkelse om partneren sin og deres korte samtale.

Deltakerne skulle gi partneren karakterer på følgende punkter:

 • Sjenert eller åpen

 • Vennlig og lett samtalepartner

 • Sexy, flørtende, forførende eller hemmelighetsfull

 • Fysisk attraktiv

  Menn og sex

  Partene noterte ned om de vil se partneren igjen som en bekjent, venn eller en date, og hvor godt samtalen gikk.

  Resultatet ble at menn gav kvinnene høyere karakterer på punktet sexy, sensuell, flørtende og forførende enn det kvinnene gjorde om mennene.

  Menn gav deres kvinnelige partnere høyere seksuell karakter dersom de synes at hun var attraktiv. Mens mennene noterte ned at kvinnene var vennlige og hyggelige, påvirket ikke dette de seksuelle karakterene fra deres side, og den seksuelle karakteren var høyere enn noen annen karakter på listen.

  Kvinner og personlighet

  Kvinnene var annerledes. Om de gav partneren sin høy seksuell karakter, gav de også høy karakter for god samtalepartner, hyggelig, åpen og vennlig.

  Forskerene forteller at når kvinnene fant mannen fysisk attraktiv, hadde han også mange andre positive kvaliteter og fikk høye karakterer på flere punkter. Mens hos mennene var det den seksuelle tiltrekningen som var avgjørende for hva de syntes om partneren sin.

  Det som er uvisst er om mennene overdrev deres oppmerksomhet på kvinnenes seksualitet eller om kvinnene undertrykte deres karakterer av menns seksualitet. Forskerne mener det er spennende å se forskjellen på kvinner og menn, noe som vil forskes mer på i fremtiden.  Kilde: webmd.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning