Synkronisert sex

En av dere vil, den andre vil ikke. Det er på tide å harmonisere hormonene deres.

Publisert Oppdatert
Hvor mange netter har du brukt på din side av sengen, ligget våken fullt opp med lidenskap, mens partneren din ligger godt inntil deg i sin dypeste søvn? Eller kanskje er det du som synes det er greit å ha sex en gang i uken mens han forventer å ha sex hver eneste dag?

Dere pleide å gjøre det hele tiden, men hva skjedde? Har gleden pakket og reist langt avgårde? Ikke nødvendigvis. Kanskje er problemet at dere lider av hva terapeuter kaller for lystforvirring. Dere har lyst i utakt med hverandre seksuelt.

Det finnes håp

Om du er bekymret for at du og partneren din har mistet lysten på hverandre, kan du vurdere følgende: Dere har gjerne aldri vært i seksuell takt med hverandre. Det bare virket slik i begynnelsen fordi spenningen og gleden over å ha en ny elsker produserer hormonene som gjør at dere får lyst.

Men mens et forhold fortsetter i flere år fremover, vil den akutte lysten forsvinne for begge og hver part går tilbake til hans og hennes "normale" lystnivå, som kan være høyt, moderat eller lavt. En libido kan variere på forskjellige tidspunkt i en persons liv.

Den positive siden er at lyst i utakt med hverandre er tegn på et bestemt og langvarig forhold, terapeuter karakteriserer dette som normalt. Likevel mener eksperter at lystforvirring ikke er noe å blåse i. Om det ikke blir anerkjent som et problem, kan det føre til følelsen av å bli avslått av partneren.

Det skjer om den ene parten begynner å ta den andre personens manglende interesse personlig. Det kan også føre til skyldfølelse. Det skjer om den ene parten som er minst interessert begynner å se intimitet som en forpliktelse, noe som fører til frustrasjon generelt.

Dette kan du gjøre

Først må dere droppe ideen om at begge to alltid skal ha like lyst på hverandre samtidig. I filmer er par alltid tent på hverandre før de begynner å føle på hverandre. Men i virkeligheten dukker bare 50 prosent av seksuell opplevelse opp hos par når begge parter har lyst og er opphisset. Resten av tiden skal det innsats til for å komme i stemning samtidig.

Og det å "komme i stemning" betyr gjerne noe helt annet for ham enn for deg. Om en mann er fysisk opphisset, betyr det lite hva annet som foregår rundt ham, han er målbevisst og kontant. Men en kvinnes seksuelle interesse er mye mer komplisert. For kvinner spiller følelser og fantasier like stor rolle i den seksuelle opphisselsen som fysisk lyst. En kvinne trenger gjerne å få en følelsesmessig eller psykisk kontakt før kroppen svarer. Først når kroppen og hodet samkjører med hverandre, vil hun nyte det like mye som han gjør.

Stress kan også forårsake forskjellige seksuelle reaksjoner hos menn og kvinner. For menn kan sex være noe som letter på stresset. Men for kvinner kan stress ofte gjøre at de mister lysten.

Du og din partner er gjerne enige om at sex er bra - når dere har det. Problemet er her at en av dere vil ha det oftere. Her er noen måter å bygge intimitetsbroer som kan øke lysten, lidenskapen og sjansen til å få kontakt med hverandre!

Innrøm at du er stresset

Ett av de viktigste stegene er å innrømme at dere begge er på forskjellig nivå når det gjelder lyst. Ikke pek fingre på hverandre og skyld på hverandre. Istedenfor kan dere godta ulikheten og se på det som en sjanse til å jobbe sammen for å løse et problem.

Prøv noe nytt

Det behøver ikke være noe seksuelt eller en gang romantisk, bare noe annerledes og gøy! Kroppen fylles av lidenskap når dopamin frigjøres i kroppen, og dopamin kommer når dere kjenner harmoni sammen med hverandre. Gå for eksempel ut for å klatre sammen eller melde dere inn i noe som dere kan gjøre sammen - trening, kokekurs, dans, go-kart kjøring - hva som helst som dere liker. Målet er å finne en aktivitet som dere begge to kan nyte sammen.

Ta på hverandre mer

Eksperter foreslår at dere bør utvide intimiteten deres mer. Å massere hverandre eller kose med hverandre på sofaen, kan være like sensuelt som et samleie. Og hvem vet? Kanskje intimiteten kan føre til sex?Kilde: health.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning