Sovestilling avslører følelsene

I følge britiske forskere avslører sovestillingen hva slags forhold vi har til partneren vår, og endrer partneren sovestilling bør du være på vakt..

Publisert Oppdatert
Den britiske samlivseksperten Corinne Sweet har studert sovestillinger hos par, og mener at nettopp sovestillingen avslører hvilke følelser vi har for partneren.

- Hvordan vi ligger i sengen forteller hva slags følelser vi har for partneren. Menneskers sovestlling bestemmes i barndommen og speiler personligheten vår, sier Sweet til People.

En britisk undersøkelse viser at den mest populære sovestillingen i Storbritannia ikke er veldig romantisk. Rygg mot rygg, men uten kroppskontakt er nemlig den mest populære stillingen. Mer enn en fjerdedel av de spurte svarte at de endte opp i denne posisjonen når de skulle sove. Selv om stillingen ikke inkluderer kroppskontakt mener Corinne Sweet at denne sovestillingen slett ikke betyr på at følelsene har kjølnet:

- Å sove i denne stillingen betyr at partnerne er sikre og selvstendige, men samtidig har sterke følelser for hverandre, sier hun.

God søvn viktigere enn romantikk

Hele 92 % av de spurte i undersøkelsen svarte at de hadde sin faste side av sengen.

Den romantiske varianten der partnerne ligger ansikt til ansikt med bena tvunnet sammen var en favoritt blant 10 %, men bare 2 % sovnet i denne stillingen uten å trekke til seg bena.

- Det er ofte de nyforelskede parene som sovnet slik som dette, de klarer rett og slett ikke å ikke vær nær hverandre, sier Sweet.

Hollywoodvarianten der kvinnen ligger på armen og brystet til mannen er favoritten til bare 4 %.

Om man skifter sovestilling kan det tyde på at det er en følelsemessig endring på gang i forholdet. Om mannen i ditt liv plutselig legger seg med ryggen til bør man altså i følge Sweet være på vakt.

Kilde: Expressen.se i_202909

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning