Snøret i bånn med småprat

Å starte en samtale med en fremmed du er tiltrukket av kan være vanskelig og skremmende, men det trenger slettes ikke være umulig!

Publisert Oppdatert
I løpet av livet ditt treffer du flere hundre mennesker som kanskje kan være den rette for deg. Men det finner du aldri ut dersom du ikke tør å prate med dem. Jeg er en av mange som lett blir sjenert og litt redd dersom jeg prøver å snakke med noen jeg ikke kjenner og som jeg synes er kjekk. Det jeg synes er frustrerende med dette, er at jeg vet at det er jeg som motarbeider meg selv. Hadde det ikke vært for at jeg rev selvtilliten min i stykker på egenhånd, hadde det jo sikkert gått bra!

Bryt isen

Men, det er ikke alltid enkelt å åpne opp en samtale med noen du ikke kjenner særlig godt. Da jeg surfet på nettet fant jeg ut at samtalestartere er noe du kan lære mer av på for eksempel datingkurs hvor man øver seg på å omgås fremmede personer. Og prinsippet er det samme for alle; det handler om å ta kontakt, introdusere hverandre, snakke sammen og så avslutte samtalen - forhåpentligvis med planer om å møtes igjen. Så er du som meg og ønsker å lære deg kunsten å småprate, skal du lese videre for diverse tips og triks!

Nettstedet health.com forteller at meningen med å bryte isen med en ny person ikke handler om å vise ditt fantastiske samtaletalent. Istedenfor skal du tenke at du tar kontakt for å vise din potensielle date at du ønsker å prate mer med ham.

Bli den menn vil ha
 • Kommenter et tema dere begge kan snakke om i initme omgivelser, for eksempel i en lang kø dere venter i, eller om dere sitter ved siden av hverandre på trikken. Ved å fokusere på et tema dere begge kan relatere til, fjerner du det som eventuelt kan bli pinlig videre i samtalen.
 • Noen ganger er et blikk alt som trengst for å bryte isen. Når du møter blikket til mannen du er tiltrukket av, hvorfor ikke smile til ham i tre sekunder? Du kan bli overrasket om ham starter en samtale med deg istedenfor!
 • Om det er noe denne personen er, eller har som trigger deg, skal du bruke dette som en samtalestarter. Dette kan være så enkelt som å beundre et klesplagg han bærer eller spørre ham om maten han for eksempel bestilte.
 • Et ekte "hallo" med et smil kan også være effektift. Et raskt "Hvordan går det med deg?" virker bra da han må svare deg.

  Hva snakker dere om?

  Du har tatt kontakt først, hva gjør dere videre? Samtalestartere kan være vanskelig, derfor er det greit å øve seg hjemme om du drømmer om å treffe en potensiell mann på gata senere. Men du behøver ikke investere for mye tid på samtalestartere, her er noen greie tips:
 • Tema eller hendelser som er aktuelle eller som interesserer deg.
 • Den siste filmen du har sett
 • En kommentar om kveldens underholdning dere skal på og et oppfølgerspørsmål om hvordan han hørte om den.

  Ikke nevne dette

  Poenget med datingøvelser er å skape en slags backup med temaer som du kan dra frem når du vil starte en samtale med en du ikke kjenner. Ivillage.com skriver at det hjelper å huske at dette er din første samtale med en fremmed, og det er en del tema du må unngå, for eksempel:
 • Hvor mye du misliker jobben din, garderobe, venner eller andre negative assosiasjoner
 • Opphetede tema som kan lede til en politisk eller religiøs debatt
 • Sex eller seksuelt relaterte tema
 • Og du må overhodet ikke nevne eksen din!

  Holde på samtalen


Når du har fått i gang en dialog, er det ditt ansvar å få samtalen til å flyte naturlig. Selv mener jeg at man må lytte, svare og bevege seg glatt over til hvert tema for å skape en kontakt mellom hverandre. Selv finner jeg dette utfordrende, men det er igrunnen en enkel prosess;
 • Lytt til hva personen responderer på og tenk "Hva vet jeg om dette?".
 • Fokusere på å ta dine egne opplevelser og veve dem sammen i samtalepartnerens respons.
 • Husk, ikke snakk bare om deg selv og dine tanker. Still åpne spørsmål og prioritere din samtalepartners tanker først og fremst. Er han interessert vil han spørre deg tilbake.
 • Hold historier eller opplevelser du har lyst å dele på et mindre nivå enn to minutter. Kortere enn det er bedre i dette tilfellet, du kan alltid utbrodere mer om personen spør deg tilbake.
 • Snu samtalen tilbake med et åpent spørsmål som "Hva tenker du om det?" eller "Hva med deg?".
 • Forsøke å få samtalepartneren din til å snakke under halve samtalen og blande inn spørsmål der det er naturlig. Tyve, kjappe spørsmål er ikke målet akkurat nå.
 • Ikke fokusere på ett tema alt for lenge, og om samtalen glir over på et annet tema, la den gjøre det. Dette skal være lett og morsomt, ikke intenst.

  Avslutte samtalen pent

  Enhver, fantastisk samtale må ende en gang, så la samtalen du startet ende pent og med stil. Nettstedet timesonline.co.uk skriver at det er lurt å ikke gi partneren din for mye informasjon på tampen eller snakke i neste halvtimen om deres felles interesser. Du føler kanskje at du er pliktet til å fortsette videre, men hvorfor ikke avslutte mens samtalen er god? Da vil dere garantert snakke sammen mer senere.
 • Takk personen for samtalen og la ham vite at du må løpe videre, men at du ønsker å fortsette samtalen en annen gang når det passer for dere begge. Du kan for eksempel si; "Jeg er sent ute til et møte, men jeg har veldig lyst å prøve resturanten du nevnte. Kanskje vi kunne fortsatt samtalen vår der senere denne uken? Hva syns du?".
 • Etter at dere har vekslet kontaktinformasjon, smil til ham og gå videre. Husk å snu deg tilbake og smil i det du går fra ham. Få ham til å føle seg så spesiell som du gjør etter at du har møtt en ny person.

  Nå må jeg dra ut og prøve lykken på nytt!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning