Slik lykkes du med sommerflørten!

Sommertid er flørtetid. Har du ikke draget må du slutte å bekymre deg. Vi gir vi deg tipsene!

Publisert Oppdatert
I sommer har du sjansen til å treffe mange mennesker. Du har fri og mulighet til å reise på lange turer for å komme deg bort fra ditt daglige miljø. Har du forsøkt å flørte med gutta hjemme uten hell, kan det være lurt å skifte litt beite. Dermed er sommeren perfekt for flørting!

Interesse

Ifølge wikepedia.com er flørting en form for menneskelig samspill som uttrykker en seksuell eller romantisk interesse i en annen person. Det kan bestå i konversering, kroppsspråk eller lett fysisk kontakt. Det kan være ensidig eller gjensidig. Flørting er muligens mer nærgående eller seriøst enn uskyldig eller humoristisk flørting.

Det er ikke alltid like lett å beholde roen når man er på flørtern. Når skal man kjøre på, og når skal man være iskald og spille kostbar? Det vanskelige her er at det ikke finnes noe fasitsvar. Kanskje er det best å følge magefølelsen?

Tiltrekkende klyser?

Mange menn forteller at de tror damene faller pladask for dem dersom de spiller litt kostbare og harde, mens kvinner kanskje synes at det er svært utiltrekkende med menn som spiller klyser og verdensmestere! Men det er også dette som er så morsomt, kvinner og menn er forskjellige, men det finnes også mange forskjellige meninger og synspunkt blant kjønnene. Derfor er det ofte umulig å vite hvilke flørtemetoder som kan fungere og hvilke man helst bør droppe.

Ifølge wikipedia.com finnes det flørting som kan karakteriseres som underholdning uten noen hensikt om å utvikle nærere forhold. Slik flørting møter ofte nedsettende holdninger, enten fordi det kan misforstås som mer seriøs tilnærming eller det kan bli ansett som utroskap hvis personen allerede har et romantisk forhold til en annen person.

Flørtetips

Har du lyst å flørte noen i senk, eller lurer du på om kjekkasen over bordet flørter med deg? Her er hva du kan prøve selv, eller se etter hos andre du tror flørter med deg:

 • Se etter hvilke fakter og kroppspråk han bruker når han snakker med deg. Gestikulerer han mye, kan det hende du engasjerer han eller at han er nervøs!
 • Hør på språket hans, snakker han høytidelig kan det hende han vil imponere deg. Stokker han ordene er han gjerne nervøs.
 • Har han en anspent holdning kan det hende hun gjør han nervøs, er holdningen avslappet, håper han kanskje at du synes han er kul!

  Du kan flørte ved å:

 • Få øyekontakt, heve øyenbryn og blunke
 • Tvinne håret ditt, eller berøre hans
 • Berøre han under en samtale, ta ham på låret eller armen
 • Smile utfordrende, slikke deg på leppene
 • Du kan vinke til ham
 • Du kan sende ham små beskjeder, dikt, eller små presanger
 • Du kan smigre ham og gi ham komplimenter
 • Du kan selvsagt treffe ham på internett og ha en flørtende online chat, eller sende ham en utfordrende sms
 • Du kan benflørte med ham
 • Du kan småerte ham og få ham til å le

  Vær rolig!

  Av og til kan flørting føre til for mye av det gode, og det kan resultere i at du tilber han så mye at du kanskje gjør ham litt brydd! Kanskje det gjør han litt sjenert. Da bør du gjerne prøve å ikke vise ham så mye oppmerksomhet og slutte å snakke med ham om hva du tenker og føler for ham. Får du ham ikke på kroken, kan det kanskje hjelpe om han får litt tid og rom til å tenke på hva han føler for deg? Da kan det hende at han vil ta kontakt med deg selv!

  Nå kan du gå ut i sommeren og prøve deg på flørtern. Men husk på at enkelte ubevisste flørtetegn er universelle i alle kulturer, varierer flørte-etikette i ulike kulturer så unngår du misforståelser. Så se an stemningen, kjenn på tonen dere har og du kan etterhvert begynne å nærme deg han mer og mer!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning