Sexliv på tomgang?

Hjelpen kan være nærmere enn du tror. Du trenger verken oppsøke spesialforretninger eller logge deg på internett. Du får den på apoteket.

Publisert Oppdatert
Glidemiddelserien K-Y, som allerede er kjent blant leger og helsepersonell, er gjort tilgjengelig for folk flest nettopp gjennom apotekene.
Formålet er å gi voksne muligheten til å oppdage en helt ny intim verden med varmende glidemidler.

Av produktserien på tre som introduseres i Norge, er det særskilt fokus på K-Y Warming Liquid, det første personlige glidemiddel som har en patentert varmende effekt. Varmevirkningen gjør derfor K-Y til noe langt mer enn kun et middel mot vaginal tørrhet. Det medvirker til å øke intimiteten og bedre samlivet.

Vanskelig å snakke om

Mange kvinner føler at glidemidler ikke er noe for dem. Det kan være ulike grunner til det. Temaet kan kjennes svært privat, og for noen kan det å benytte et hjelpemiddel oppfattes som et personlig nederlag. Det kan herske usikkerhet og tabuer rundt produktene, og informasjon kan oppleves som vanskelig å få tak i. Mange forbinder glidemiddel med vaginal tørrhet, og antar at dette kun er en problematikk for kvinner i menopause. Imidlertid kan skjedetørrhet ha svært mange andre årsaker. I tillegg til medisinske, kan dette være et problem yngre kvinner støter på etter fødsel og som resultat av stress.

Tror du glidemidler passer best for "tørre damer"?

Glem det. Sårhet og sprekkdannelser i den tynne underlivshuden rammer også menn. Bruk av glidemidler kan derfor være til god hjelp. Men man behøver ikke ha noe problem som skal løses for å benytte K-Y. Målet er å gi voksne - av begge kjønn - muligheten til å oppdage en helt ny intim verden med varmende glidemidler.

Sikkert å bruke

De som har forsøkt glidekremer, har kanskje opplevd dem som kalde og klissete å benytte. Dette signalet har K-Y tatt hensyn til i utviklingen av sin varmende krem.

Glidemiddelet K-Y er hygienisk og sikkert å bruke. Det sørger for en naturlig følelse, lik kroppens egen vaginalvæske. Glidemiddelet er hormonfritt og pH-balansert for å harmonisere med naturlige miljøet i skjeden. Den vannløselige, ikke fettholdige formuleringen setter ikke flekker og vaskes lett bort. K-Y er sikker å bruke sammen med ulike prevensjonsmidler, til forskjell fra babyolje eller vaselin som kan skade både kondomer og pessar. K-Y glidemiddel inneholder ikke alkohol og parfyme ettersom det ble utviklet nettopp for ikke å virke irriterende på huden.

Glem alle fordommer:

Glidemidler er ikke bare for tørre, gamle damer. Både kvinner og menn, i par eller alene, vil ha stor nytte av å bruke glidemidler. Først og fremst for økt seksuell glede, men også for å forebygge plager.

Dette uttaler sexolog Anne Kate Jenssen, som driver egen praksis på Tønsberg Medisinske Senter. - Dessverre forbinder mange dette preparatet kun med tørre skjeder hos eldre kvinner, sier Jenssen og ønsker å bidra til å oppklare slike misforståelser.

Ut med vaselinen:

Mange menn finner at K-Y ikke bare bidrar til mer komfort i intime stunder, men også forbedrer opplevelsen for partneren. Kan smøres både utenpå og innenfor kondomet

God og varm

Sexologen er blitt forelagt glidemiddelserien K-Y, som fås på apotek. Særlig fremhever hun den varmende varianten av glidemidlet. Den smører, er silkeaktig glatt uten å være klissete og inneholder ingen irriterende stoffer.

- Den behagelig varmende effekten i K-Y Warming Liquid tror jeg vil være spesielt god for kvinner, fordi varmefølelsen gir økt nytelse. Også menn kan kjenne økt glede ved den silkemyke glideeffekten og varmefølelsen, mener Anne Kate Jenssen.

Siden K-Y inneholder verken fettstoffer eller vann, er den egnet sammen med kondom, og kan smøres både på innsiden og utsiden.

- Glidemiddel er et veldig godt middel når man har sex alene, og kan også benyttes for økt nytelse ved bruk av vibrator, tilføyer sexologen.

Sunnhet

- Mennesker vil gjennom livet kunne oppleve pauser i sitt seksualliv. Eksempler på dette kan være at man er alene en stund, har fått en sykdom eller noe så vanlig som svangerskap og fødsel. Glidemidler kan være ett av flere virkemidler for å opparbeide lysten igjen.

Jenssen bruker gjerne et sunnhetsperspektiv på temaet sex.

- Et aktivt og godt seksualliv motvirker depresjoner. På grunn av utskillelse av "kjærlighetshormonet" oxytocin i kroppen, blir vi mer fornøyde og glade i de vi er sammen med. Stimulering av erogene soner kan ha en smertedempende virkning fordi kroppens egne endorfiner frigjøres. Sex gjør oss friskere på mange måter, poengterer hun og avslutter:

- Mennesker med et godt seksualliv viser ofte mer glede og utstråling, og virker også mer tiltrekkende på andre mennesker. Om man har sex alene eller med andre - enten det er heterofil eller homofil praksis: God sex er viktig helseforebyggende arbeid.

Fakta K-Y Warming Liquid

Det første glidemiddel med en varmende effekt for personlig bruk

Ved påføring gir glidemiddelet en forsiktig og naturlig oppvarming av huden.
Den patenterte varmende effekten virker slik: Når glidemiddelet eksponeres for vann/fuktighet, eller kommer i kontakt med hud eller luft, utløses varmeeffekten. Denne bidrar til å øke intimiteten.

*K-Y inneholder ingen skadelige eller irriterende stoffer.

*Inneholder verken vann eller fett.
Glidemiddelet kan derfor trygt brukes sammen med kondom.
K-Y kan smøres både på utsiden og innsiden av kondomet.

*Klisser ikke og avsetter ikke flekker.

*Inneholder ikke sæddrepende middel.

*Hormonfritt og PH-balansert.

*Svakt parfymert.

*Leveres i flaske inneholdende 71 gram.

*Oppbevares i romtemperatur.

*Kommer også i utgavene:
K-Y Warming Ultra Gel og K-Y Ultra Gel Regular.

* Veil. pris kr. 69,-

Kilde: Johnson & Johnson

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning