Sex uten samleie

..kan faktisk forbedre sexlivet ditt!

Publisert Oppdatert
For de aller fleste betyr sex samleie. Masturbering, oralsex, telefonsex, sensuell massasje, kjærlighetsbrev og lignende er sett på som et supplement, men slettes ikke det viktigste. Selve forspillet er blitt noe man gjør som en forrett til det som virkelig står på menyen, nemlig samleiet.

Les også: Dette ødelegger for sexlivet

Les også: - Vær "porno" i senga

Les også: Sovestillingen avslører forholdetI artikkelen "Exploring sex and intimacy without intercourse" presentert av nettstedet About.com, kommer det frem at fordi vi mer eller mindre er oppdratt til å tro at sex er samleie, har vi bygd opp en svært stor forventning til dette. Vi prioriterer sameleie foran andre former for intimitet, enten vi er klar over det eller ikke.

"Et resultat av dette er at mange i langtidsforhold blir misfornøyd med sexlivet sitt", skriver About.com.

Selv om den fysiske nærheten ved samleie er tilfredsstillende, finnes det mange seksuelle aktiviteter som tilbyr like mye intimitet, om ikke mer. Når det kommer til seksuell stimulering, kan man trygt si at det finnes utallige måter som tilbyr mer stimulering enn selve samleiet.

Så hvorfor ikke benytte seg mer av dem?

Sannheten er at de fleste av oss faller inn i et mønster, hvor sex fungerer greit, og at man derfor ikke ser noe behov for å endre på noe.

Det finnes allikevel perioder i livet hvor man kanskje bør finne alternative sexmetoder:

 • Når to mennesker har vært i et langt forhold, og sex etter hvert har blitt "kjedelig".
 • Når en av partene er midt i, forbereder seg eller restitueres fra medisinsk behandling eller lignende.
 • Hvis du eller partner har en depresjon, sliter med angst eller andre helseproblemer.
 • Hvis du eller partner er plager av kroniske eller midlertidige smerter.

 • Så hvis du ønsker et mer kreativt og tilfredsstillende sexliv, bør du derfor lese disse tipsene:

  Seksuell berøring
  Det er ikke uvanlig å assosiere seksuell berøring som en slags umoden seksualitet. Våre tidligste seksueller erfaringer involverer berøring, ofte famlende, for å finne ut hva partners kropp liker, hva som tenner den, og hva om ikke fungerer like bra. Denne eksperimenteringen skjer ofte i mørket, og i hastverk. Det er sjeldent man virkelig får sjansen til å ta seg tid til å virkelig utforske hele kroppen.

  Men sex gjennom kun berøring kan være utrolig intimt, og en sterk opplevelse, som gjør at man lærer hverandre å kjenne på nytt.

  Non-verbal og uten berøring
  Vi kommuniserer ofte uten ord, og deler energier med mennesker rundt oss hele tiden. Hvis du omgåes noen som er sint eller engstelig, er det ikke uvanlig at du ubevisst plukker opp denne energien. Når noen ser deg dypt inn i øynene med et begjærlig blikk, kan du lett kjenne at det kribler i kroppen.

  Denne utvekslingen av energi skjer også når vi har sex. Normalt sett snakker vi ikke om det, det bare skjer, under merkelappen "spirituell sex". Ved å bli mer bevisst på dette, kan dere oppnå intimitet på et nivå du aldri før har opplevd, uten selve samleiet. Bruk blikk, smil og den seksuelle energien dere har for å tenne hverandre.

  Seksuell intimitet gjennom kommunikasjon
  Den klassiske "dirty talk" er sett på som et litt røffere element i sexens verden. Det er noe du gjør for å tenne partner, eller som piffer opp akten. Det er også mange som kvier seg for å bruke snuskesnakk i senga, fordi man er usikker på hva man skal si, føler seg dum, eller er redd for å trå over partners grenser.

  Men ikke fortvil, det finnes nemlig massevis av muligheter til å ta i bruk kommunikasjon på andre måter for å oppnå seksuell intimitet. Fortell hva du liker i senga, les erotiske noveller, ha telefonsex, cybersex, send meldinger og lignende.

  Kilde: Sexuality.about.com
intim_hoyde.gif

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning