Sex? Nei takk!

Tenk deg at du er ung og attraktiv, men at du ikke føler noen form for seksuell tenning. Slik er det for aseksuelle David Jay.

Publisert Oppdatert
Han er ikke bekymret for å få barn, han er ikke religiøs, han mangler ikke tilbud, og han har ikke prestasjonsangst. Han bare vil ikke ha sex, og ber om å bli akseptert.

David Jay er en attraktiv mann på 24 som aldri har hatt sex, og som aldri har tenkt til å prøve. Han kaller seg aseksuell, og mener sex ikke gir han noen ting. Nå vil han fortelle verden at man ikke er unormal selv om man ikke følger utviklingen der samfunnet blir mer og mer seksualisert.

Durex' siste store sexundersøkelse viste at et voksent menneske i snitt har sex 103 ganger hvert år. Det offisielle statistikksenteret i England gjennomførte i oktober en stor undersøkelse der en av åtte kvinner mellom 16 og 50 år svarte at de ikke hadde hatt sex i løpet av det siste året. Tilsvarende tall for menn var en av seks.

Noen av de aseksuelle opplever å bli opphisset, og noen onanerer. For David er det annerledes. Selv om han har forsøkt å onanere ser han ikke helt poenget med det, og det mest intime han kan tenke seg er å ha en fortrolig samtale med noen hele natten.

- Aseksualitet er ikke en sykdom som kan og bør kureres. Tvert i mot er dette noe sexforskere har vært klar over i lang tid. Grunnen til at man ikke har forsket på fenomenet er fordi ingen blir plaget av at noen velger å ikke ha sex. Hvis man lever i sølibat, og har valgt det selv, er det helt greit. Det er sideeffektene ved det å ha sex som er årsaken til mange av problemene vi ser, som uønskede graviditeter og kjønnsykdommer, sier den britiske sexpsykologen Petra Boynton.

Aseksuell og normal

David fortalte ingen om sin manglende sexlyst før han begynte på college i 2001. I desperasjon etter å finne likesinnede grunnla han en organisasjon for aseksuelle, Aven, og lagde også nettsiden asexuality.org.

Nesten umiddelbart fikk han 65 medlemmer, og etter et år hadde medlemstallet økt til 5000. I dag har Aven 12000 medlemmer. De fleste er i tyveårene og kjønnene er omtrent likt fordelt.

David håper å kunne bidra til at de aseksuelle også kan bli respektert og akseptert, på tross av at dere seksuelle preferanser bryter med det vi anser som "normalt".

- Vis meg bevis på at det er noe galt med aseksuelle. Vi er glade og aktive mennesker, og som på alle andre plan i livet er mennesker forskjellige. Hvis noen elsker sex, hvorfor skulle det ikke være noen som ikke gjør det? Jeg håper andre kan slippe å gå gjennom alle de vonde stundene jeg gikk gjennom før jeg forstod at jeg er normal, sier David.

Kilde: telegraph.co.uk

i_226642

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning