Sex (?) og singelliv

Det er dessverre ikke alltid like lett å være singel og jente. Har du sex med for få er du frigid, har du sex med for mange er du slutty. Attpåtil må du beskytte deg mot gærninger med onde hensikter..

Publisert Oppdatert
Kathleen Baty er en amerikansk forfatter som har spesialisert seg på bøker for single kvinner. Hennes siste bok: «A Girl's Gotta Do What a Girl's Gotta Do» tar for seg hvordan man som singel kvinne kan gjøre alt man vil, uten å utsette seg for psykisk og fysisk fare. Hun har valgt ut fire hovedpunkter som du som singel kvinne bør være ekstra bevisst på.

Følg magefølelsen

Ikke undervurder intuisjonen. Kjenner du en klump i magen eller et grøss i nakken, tenk deg om tre ganger til. Kroppen har en unik evne til å fortelle oss om noe ikke er som det skal, ikke forsøk å overse disse signalene. Hvis du tar deg tid til å lytte til og reagere etter hva magefølselsen sier deg, så kan du i 9 av 10 tilfeller unngå en vanskelig situasjon før du har kommet inn i den, da det allerede kan være for sent.

Fest som om det er den siste dagen, men ta forhåndsregler!

Det er helt ok å ta den helt ut på fest, selv om du er singel. Allikevel er det noen ting du bør ha bestemt deg for på forhånd, og som du aldri vurderer å gjøre på en annen måte:

-Gå ALDRI fra drinken din. Ikke når du skal på do, ikke når du er opptatt med å snakke med den kjekkeste mannen i lokalet, og ikke fordi du skal knyte skoene. Det skal ikke mer enn et tiendels sekund til før noen har puttet noe i glasset ditt, og den opplevelsen er alt annet enn hyggelig. De mennene som har for vane å gjøre dette er som oftest svært drevne, og vet akkurat hvilke kvinner de skal utnytte. Hvis du har planer om å drikke deg overstadig beruset, sørg for å ha en venn eller venninne du kjenner godt og som sørger for at du ikke gjør dumme ting, selv om du ikke har den beste vurderingsevnen selv, sørg for at noen du stoler på har det.

Vær forsiktig på reise

Er du jente, reiser alene, og gjerne har typisk nordisk utseende, så er det en god del ting å tenke på når du skal ut å reise. Drikk deg aldri full alene i en fremmed by, og hvis du reiser sammen med noen, sørg for å ikke miste hverandre. I tillegg bør alle kvinner ha med seg følgende «førstehjelpskrin»:

-Lommelykt, i tilfelle strømbrudd og for å lese kart på mørke steder.

-Kopi av passet og eventuelt visum

-Forhåndsbetalt telefonkort, slik at du kan få ringt noen selv du blir frastjålet lommeboken.

Del aldri taxi med en fremmed, og sørg for at taxisjåføren kjører deg helt frem til hotellinngangen. Bruk litt penger på hotell, det er viktig å føle seg trygg, også på ferie. Hvis en fra hotellet vil inn på hotellrommet ditt av en eller annen grunn, ring til resepsjonen for å sjekke om det stemmer. Du er ikke paranoid hvis du sjekker slike ting, du er bare fornuftig.


Ha sex for kjærlighetens eller sexens skyld, men pass på deg selv

Det blir mer og mer akseptert å ha sex med hvem man vil, når man vil. Sørg bare for å beskytte deg selv. Som alle vet er kondom det eneste prevensjonsmiddelet som beskytter mot seksuelt overførbare sykdommer. Er du singel og ser muligheten for at du skal ha sex, ha alltid med deg kondomer. Husk at ingen har krav på å vite om din seksuelle historie, verken om den inneholder mange eller få erfaringer. Det eneste som bør kreves av deg, og som du bør kreve av andre, er en legesjekk før man eventuelt har sex uten kondom. Sørg også for å være sikker på at partneren du har kondomfri sex med er trofast mot deg, ellers vil legesjekken ha liten nytte.

Foto: dreamstime.com

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning