Samleie 400 % bedre

De fleste er enige i at det er mer tilfredstillende å ha sex med en partner enn å onanere. Men hvorfor? Og hvorfor trenger mannfolk en liten hvil etter akten? Et lite hormon er årsaken.

Publisert Oppdatert
Det meste blir morsommere når man gjør det sammen med noen, men det viser seg at det ikke bare er det sosiale aspektet som ligger bak tilfredstillelsen av et samleie, kontra en orgasme etter onanering.

Forskerne mener at hormonet prolaktin kan være årsaken. Kroppen produserer mer av dette hormonet etter en orgasme, og forskerne mener at denne økningen fungerer som en demper av den seksuelle tenningen etter klimaks. Jo høyere prolaktinnivå, jo mer opphisset har man vært i utgangspunktet.

Fem ganger så bra

Da forskerne gjennomgikk data fra tre studier der prolaktinnivået ble målt hos menn og kvinner som enten onanerte eller hadde samleie i laboratoriet, fikk de seg en overraskelse. For begge kjønn var økningen av hormonnivået hele 400 % høyere for de som hadde samleie enn for de som onanerte, selv om begge grupper oppnådde orgasme. Forskerne mener derfor at samleie er mer tilfredstillende enn onani fra et fysiologisk standpunkt.

Dersom teorien stemmer er det altså rundt regnet fem ganger så bra å ha sex med en partner enn å klare seg selv. Siden økt prolaktinnivå også har vært linket til hvorfor menn får ereksjonsproblemer tror forskerne at de muligens også har funnet ut hvorfor menn som egen trenger en pause etter sex; før de kan starte på'n igjen.

Kilde: New Scientist

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning